Puslapiai

2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Marcipaniniai saldainiai

MARCIPANAS - tai iš migdolų ir miltinio cukraus pagaminta saldi masė. Jį galima nesudėtingai pasigaminti tiesiog namuose arba nusipirkti parduotuvėje. 
Mums labai patinka marcipanas, jį naudoju kepiniuose arba tiesiog pasigaminu saldainius. Juos pasidaryti jokių pastangų nereikia tik noro ir 10-20 min. laiko:), žinoma jei turiu jau pagamintą marcipaninę masę ir plytelę juodo šokolado. Taigi štai jie - marcipaniniai saldainiai:)


Mums reikia:
~500 g marcipaninės masės
100-120 g juodojo šokolado


Iš marcipaninės masės padaryti nedidelius rutuliukus (į kai kurių vidų įdėjau po lazdyno riešutą, šiaip, norėjau paragauti, žinokit skanu ir su riešutu viduje ir be).
Viename puode kaitinti vandenį, jam užvirus ugnį išjungti ir ant viršaus uždėti kitą mažesnį puodą. Į jį sumesti gabalėliais sulaužytą šokoladą ir palaukti kol jis išsilydys. Merkti po vieną marcipaninį rutuliuką, dviejų šakučių pagalba apvolioti šokoladu ir išimti ant paruošto padėklo uždengto maistine plėvele ar kepimo popieriumi. Taip padengti visus rutuliukus ir padėti šaltai, kad apstingtų šokoladas (aš padedu į šaldytuvą). Po 10-20 min. jau galima mėgautis MARCIPANINIAIS SALDAINIAIS:)


Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą