Puslapiai

2011 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Cinamoninė duona - pyragas

Šitą duonelę, bet greičiau pyragas man čia, įsimylėjau tik pamačiusi. Ir kaip galėčiau nepabandyti jo iškepti:). Taigi štai jis, mano bandymas:).  Tik dėl vieno negaliu sau atleisti, kad neiškenčiau ir nepalaukiau, kol ji atvės - prapjoviau, o ji buvo tokia gražiai išsipūtusi, tokia minkštutė, tokia puri, ėmė ir šiek tiek susmego. Na bet kitą kart nedarysiu šios klaidos.
O gavosi, kaip ir tikėjausi, nerealus pyragas! Minkštas, LABAI skanus, primenantis cinamonines bandeles, na tiesiog 'PONAS nuostabusis' :D Labai patiko pusryčiams užtepus sviesto, mmm niam:) pati sau pavydžiu:).


Pyragas keptas elektrinėje orkaitėje! (trumpesnis kepimo laikas!!!)


Tešlai reikia:
90 g sviesto
200 ml pieno
7 g sausų mielių
2 kiaušiniai
110 g cukraus
480 g miltų
1 a.š. druskos
2 v.š. cinamono

kiaušinio trynio + pieno šlakelio aptepimui


Pieną su sviestu pašildyti ant viryklės, kol sviestas ištirps. Palikti atvėsti. Tada suberti mieles, pamaišyti ir palikti pastovėti apie 10 minučių. Kitame inde išsukti kiaušinius su puse kiekio cukraus (55 g), supilti pieno, sviesto, mielių mišinį, pamaišyti. Dabar sumaišyti persijotus miltus ir druską. Berti pusę kiekio į skystą mišinį ir sumaišyti, suberti likusią miltų dalį ir užminkyti tešlą, minkyti tol, kol beveik nelips prie rankų. Uždengti ir palikti pakilti apie 2 valandas (laikiau kambario temperatūroje).
Pakilusią tešlą trumpai perminkyti ir iškočioti stačiakampį. Nedideliame indelyje sumaišyti likusį cukrų su cinamonu. Mišinį berti ant iškočiotos tešlos ir tolygiai paskirstyti per visą tešlos plotą. Susukti į ritinėlį ir atsargiai perkelti į sviestu išteptą kepimo formą (naudojau kekso formą), siūle į apačią (su nuotraukomis kaip susitvarkyti su tešla rasite čia). Uždengti ir vėl palikti pakilti apie 2 val.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Pakilusį pyragą atsargiai aptepti kiaušinio + pieno plakiniu ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 40-45 minutes kol gražiai paruduos pyrago viršus.

Skanaus:)

6 komentarai:

  1. Beveik kaip iššūkio pyragas :) atrodo gardžiai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha Indre norėčiau visas 'užkrėsti' šiuo pyragu, manau būtų gražių pavyzdžių:)o iškepti jį visiškai juk paprasta, reikia tik laiko nemažai kildinimams, bet savaitgalį, kai niekur neskubama tikrai nebėda:)
    O gardi tai tikrai:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmm, kai duona atrodo taip puikiai, užsikrėsti visiškai nesunku.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oj, kaip skaniai atrodo :) kaip ir sakėte, pusryčiams su sviestu turėtų būti pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū Dreamer:) tikrų tikriausias skanumėlis man šis pyragas, netgi vietoj bandelių tinka:) o su sviestu mmmmm, dabar ir vėl užsinorėjau:DD

    AtsakytiPanaikinti