2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Vištų sparneliai marinuoti su garstyčiomis

Niam, taip ruošti sparneliai labai skanu. Mėsytė minkštutė ir aromatinga.




Mums reikia:
~ 1 kg vištų sparnelių
2-3 česnako skilteles
~4 v.š. garstyčių
1 nubrauktas a.š raudonėlio
1 nubrauktas a.š. mairūno
druskos
juodųjų pipirų

aliejaus kepimui
Vištų sparnelius nuplauti ir nusausinti. Berti susmulkintą česnaką, barstyti  raudonėlį, mairūną, druską, juoduosius pipirus. Rankomis viską pamaišyti, kad užberti prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant sparnelių. Dėti garstyčias ir vėl viską gerai pamaišyti. Palikti pasimarinuoti ~ 1-2 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180-190 C temperatūros.
Kepimo formą patepti aliejumi ir sudėti vištos sparnelius (aš kartu dar sumečiau keleta apvirtų ir aliejumi apšlakstytų bulvių garnyrui). Dėti į orkaitę ir kepti apie 40-45 minutes, kol mėsytė iškeps ir gražiai apskrus.

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą