Puslapiai

2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Suktinukai su lydyto sūrio kremu

Na štai ir antrasis mano vyniotinio bandymas:), šį kart nesaldus, o labai tinkantis užkandai, netgi sakyčiau tinkantis Velykų stalui, ar tiesiog pasisėdėjimui su draugais, galvoju, kad tiktų ir prie alučio, ar vyno, na kaip kam patinka:). Skonis įdomus, toks sodrus, labai sunku apibūdinti, ingridientai jau daug ką pasako:)



Taigi suktinuko pagrindui reikia:
3 kiaušiniai
100 ml verdančio vandens
50 g bulvių krakmolo
30 g miltų
2 šaukštai pomidorų padažo (labiau tiktų pomidorų pasta)
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
1 a.š. kepimo miltelių
1 nubrauktas a.š. paprikos miltelių (nebūtinai)

Sūrio įdarui reikia:
200 g lydyto sūrio kremo (aš naudojau ''Panemunės pienės'', tinka bet koks lydytas tepamas natūralaus skonio sūris)
pora svogūno laiškų
nedidelė puokštelė krapų
1 maža susmulkinta česnako skiltelė
truputis šviežiai maltų juodųjų pipirų


Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Pirmiausia pasigaminti vyniotinio pagrindą. Atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų. Dubenyje išsukti trynius ir energingai maišant išlėto supilti verdantį vandenį. Tada ištirpinti sviestą ir jį supilti į trynius. Kitame dubenyje sumaišyti persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Visą mišinį supilti į trynių/ vandens/ sviesto plakinį, išmaišyti. Sudėti pomidorų padažą ar pastą, suberti paprikos miltelius. Gausis rausva spalva. Galiausiai kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos, sukrėsti į masę ir mentele atsargiai išmaišyti.
Dabar visą paruoštą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo formą (aš kepiau 30x22 dydžio formoje) ir atsargiai išlyginti per visą formos plotą, kad iškepus būtų visur vienodas lakšto storis. Šauti į orkaitę ir kepti ~10 min, vis patikrinant su pagaliuku (turi būti sausas).
O dabar labai atsakingas ir sudėtingas momentas, tikiuosi ir viliuosi, kad bandantiems pasiseks ir taip stipriai iškepęs lakštas neprilips prie kepimo popieriaus, nes man prilipo gan stiprokai, na bet pavyko susitvarkyti puikiai ir lakšto nesugadinau :). (Aprašau kaip aš nuėmiau lakštą nuo popieriaus. Iškepęs lakštas gaunasi toks netrapus tai didelis pliusas , nes nuimant beveik nesutrūkinėja, o jei ir įtrūksta nepergyvenkit, nes sutepus sūrio mase, viskas susitvarko. Išėmus iškeptą lakštą dėti ant patiesto rankšluostėlio kepimo popieriumi į viršų (viską daryti tuoj pat išėmus iš orkaitės), ir atsargiai pradedant nuo vieno krašto,  laikant viena ranka truputį atkeltą popierių, nemažu peiliu atkabinti šiek tiek lakšto, tada jau ta pačia ranka atsargiai paimti už atkabinto lakšto kampučio ir kita ranka su peiliu atkabinėti jį nuo popieriaus, tai daryti išlėto).
Iškepusį lakštą palikti ant rankšluostėlio.
Pasigaminti sūrio įdarą. Dubenėlyje sumaišyti sūrio kremą, svogūno laiškus, krapus, česnaką ir pagardinti trupučiu pipirų. Viską išmaišyti.
Užtepti sūrio mišinį ant iškepto pagrindo lakšto, paskirstyti per visą plotą ir išlėto susukti į ritinį. Tvirtai įvynioti į maistinę plėvelę, kad neprarastų gražios formos (šį žingsnį praleidau, nes neturėjau plėvelės, todėl mano vyniotinis šiek tiek plokščias). Laikyti apie pusdienį, o geriausia per naktį.
Patiekiant plėvelę nuimti ir supjaustyti ~1 cm pločio griežinėliais.

Šaltinis Edith's kitchen

Skanaus:)

8 komentarai:

  1. mmm, užsisaugom! vienas iš įdomesnių pastarojo meto receptų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Vilma:) labai smagu, kad receptas sudomino.
    Nors aprašymas ilgas, bet gaminimas tikrai ne:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turned out very beautiful! I'm glad you've tried it :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Thank you!!! Your recipes are nice, i am going to try some more:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai viliojančiai atrodo... Reikės išmėgint... :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkui :) skonis tikrai įdomus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai patiko. Darau jau 3 kartą. Dar pridedu saulėje džiovintų pimidorų. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip smagu žinot Raminta :) nesitikėjau, kad šį receptuką dar kas nors išbandė :)

      Panaikinti