Puslapiai

2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Lietiniai blyneliai su varške ir bananais

Blyneliai paprastučiai, bet skanūs:)



Tešlai reikia:
500 ml pieno
3 kiaušiniai
1¼ puodelio miltų (~ 200 g)
1½ šaukšto aliejaus
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos

Įdarui reikia:
250 g varškės
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus (jei norima saldžiau cukraus galima dėti daugiau)
50 g natūralaus jogurto (arba grietinės)
1 didelis bananas

aliejaus ar sviesto kepimui

Išplakti kiaušinius su druska ir cukrumi. Supilti aliejų ir išmaišyti. Tada berti pusę miltų, maišyti, pilti pusę pieno, vėl išmaišyti, suberti likusius miltus ir supilti likusį pieną, viską labai gerai išmaišyti, kad neliktų tešlos gabaliukų, o būtų skysta vientisa tešlos masė.
Pasigaminti įdarą. Į dubenėlį dėti varškę, cukrų, jogurtą ir įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Bananą susipjaustyti griežinėliais.
Įkaitinti keptuvę ir vieną po kito iškepti didelius per visą keptuvę blynus (kepiau visiškai sausoje keptuvėje, jei nesigauna iškepti be riebalų, keptuvę galima šiek tiek patepti sviestu ar aliejumi). Dėti varškės įdarą, ant jo kelis bananų griežinėlius ir susukti į ritinėlį. Taip įdaryti visus lietinius blynus.
Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių apkepti paruoštus įdarytus blynelius.
Valgyti su jogurtu ar grietine.

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą