Puslapiai

2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Citrininis pyragas - keksas

Tiesiog skanus pyragas:), daugiau nėra ką pridurti, pasigaminti labai paprasta, o ir neužima daug laiko:)


Tešlai reikia:
2 kiaušiniai
220 g natūralaus jogurto
180 g cukraus
1/4 puodelio aliejaus
1 citrinos nutarkuota žievelė (geltonoji dalis)
3 v.š. citrinos sulčių
320 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1/2 valgomosios sodos
1/4 a.š. druskos

Glazūrai reikia:
1/2 puodelio cukraus pudros
1,5-2 v.š. citrinų culčių
1 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės


Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Dubenyje suplakti kiaušinius su cukrumi, pilti jogurtą, aliejų, citrinos sultis, sudėti nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Kitame dubenyje suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausų produktų mišinį suberti į skystą mišinį ir atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
Sukrėsti visą paruoštą masę į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą (aš ėmiau kekso kepimo formą), dėti į orkaitę ir kepti apie 35-40 minučių (ar iškepęs patikrinti įkišant degtuko švarų galą plačiausioje vietoje, degtukas turi būti sausas, jei ištrauktas dar apsivėlęs tešla, kepti dar keleta minučių vis patikrinant).
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir aušinti, tuo tarpu pasidaryti glazūrą. Į nedidelį dubenėlį berti cukraus pudrą, citrinos žievelę ir užpilti citrinos sultimis. Išmaišyti.
Atvėsusį pyragą užpilti glazūra ir palaukti kol apstings.

Šaltinis Liv life
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą