Puslapiai

2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Virtų bulvių - mėsos apkepas

Žinokit pristatau jums labai vykusį patiekaliuką:). Produktai labai paprasti ir įprasti, o pasigaminti tikrai nesudėtinga. Nuorodos kur jį radau nėra, visą idėją man papasakojo telefonu mama, o ji matė Gidono Šapiro-Bilo laidą ''Skonio reikalas'', kurioje šį receptuką ir nusižiūrėjo. Papasakojo kokie produktai, kaip maždaug gaminti, o produktų kiekį dėjau pagal save, sluoksnių skaičių irgi galima dėti kiek norima. Nes čia nieko nėra sudėtinga, todėl kiekvienas receptuką gali koreaguoti pagal savo skonį, kaip labiau patinka.
Niam kaip jis man patiko:) rekomenduoju:)


Mums reikia:
~ 1kg virtų bulvių
~ 500 g maltos mėsos (dėjau vištienos faršą)
gabalėlis sviesto
lydyto sūrio
1 nemažas susmulkintas svogūnas
druskos
maltų juodųjų pipirų
džiovintų arba dar geriau šviežių krapų
kelių svogūnų laiškų (nebūtinai)

Išvirtas bulves dar karštas sutrinti į košę, kad nebūtų jokių gabaliukų aš dar pertrinu per sietelį. Įmesti sviesto gabaliuką, padruskinti pagal skonį, užbarstyti krapų, išmaišyti.
Mėsytę pakepinti kartu su svogūnu, vis pamaišant ir pamaigant, kad susidarytų smulkūs mėsos gabaliukai. Padruskinti, pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Kai mėsa jau iškepusi užberti supjaustytus svogūnų laiškus, išmaišyti.
Pasiimti jums patinkančią kepimo formą, jos dugną ir sieneles gražiai iškloti folija. Tada dėti bulvių sluoksnį, maltos mėsos sluoksnį, vėl bulvių, mėsos, ir vėl bulvių, ant viršaus pabartyti tarkuoto lydyto sūrio (kaip minėjau, sluoksnių dėti tiek kiek norite, pvz. galima tik 4 sluoksnius - bulvės/ mėsa/ bulvės/ sūris).
Dėti į įkaitintą iki 180 - 190 C temperatūros orkaitę ir kepti apie 30 - 40 minučių.
Mes valgėme ir buvo labai skanu su grietine:)


Skanaus :)

5 komentarai:

  1. fermentinis sūris tiktų? ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per vėlai atsakau, bet taip, būtent jis ir tinka ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū, mums irgi laaabai patiko, kartosim dar ne kartą! ;)

      Panaikinti
  2. Labai skanu! Autoriui padėka👌tik as dar tarp sluoksnių pomidoro įdėjau, valgė visi po dvi porcijas🤣 ačiū už receptą 😘

    AtsakytiPanaikinti