2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

KIJEVO KOTLETAI - kitaip

Skubu skubu Daivule ;) vien dėl Tavęs kuo greičiau įdėti šio skanėsto receptuką :D taigi, gaudyk ir skanių savaitgalio pietų Jūsų šeimynėlei :)

Prigyriau, išpasakojau savo kolegei  kokie jie nuostabūs, kaip paprasta (palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais) pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už tikruosius... ir nė kiek neperdėjau, nes jie nuo šiol, mūsų šeimos, vienas iš mėgstamiausių vištienos patiekalų...tad tikrai nedvejokite, nes jie verti pačių didžiausių 'komplimentų' :). 
P.s. mėsytė gaunas minkštutė ir sultinga. 

Dėkoju Jolantai už tokį atradimą! 

SU VASARIO 16-ĄJA! SU  LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA!


Reikia:
~650 vištos krūtinėlės (jau be kaulo)
180 g varškės
1 kiaušinio
~1 a.š. druskos
maltų pipirų pagal skonį (naudojau baltuosius)
1/2 a.š. vištienos prieskonių (arba savo mėgstamų prieskonių)
80-100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto (ne mažiau nei 82%)
šviežių arba šaldytų petražolių ir krapų (naudojau šaldytus)

Miltų, maltų džiūvėsėlių ir poros kiaušinių kotletų apvoliojimui

Aliejaus kepimui


Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. 
Drėgnomis rankomis imti mėsos masės (nedaryti labai didelių, patarčiau šiek tiek mažesnius nei įprasti), delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus. 
Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80-100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame - šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (aš taip voliojau du kartus, tik į miltus vieną, gaunasi tada tvirta plutelė, todėl patariu ir Jums. O jei voliosite tik kartą, tada turbūt užteks ir vieno kiaušinio, atitinkamai vandens mažiau..). Apvoliojus taisant formą dar švelniai spaudžiant apglostyti, kad džiūvėsėliai gerai priliptų.
Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vnt). Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. SKANAUS!!!

84 komentarai:

  1. ir kur tu anksčiau buvai su šiuo receptu?:)) esu dariusi iš krūtinėlės, bet kad iš faršo - fantazija neišnešė:) dėkui už genialią idėją ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip ODITĖLE, tikrai liuksinis šis receptukas, tikrai kepk, nenusivilsi :) O idėja ne mano :) dėkokim Jolantai, kad pasidalino ;)

      Panaikinti
  2. Jau taip skaniai atrodo...nors neseniai pavalgiau, bet seilės vėl kauptis pradėjo:D Super! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū INETA, tikrai, jie begaalo skanūs :)

      Panaikinti
  3. Zuper dalykas! Aš šitą receptą jau pas Daivą atradusi užsisaugojau, tik eilė dar jam neatėjo :)Tavieji atrodo fantastiškai! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. VILMUT aaačiūūū :), o klausyk, pas Daivą? čia kur?

      Panaikinti
  4. Kokie gražuoliai, koks receptas šaunus, ačiū už idėjas!:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. man tai įdomiausias čia dalykas - varškė. labai skaniai atrodo, reiks išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir Tu kaip pirštu į akį :) žinok man šitame recepte irgi labiausiai akį patraukė būtent varškė, ji labai čia tinka! Būtinai bandyk, nes skonis nuostabus, mano vyras kiek valgė tiek gyrė :DDD

      Panaikinti
  6. labai skaniai atrodo :) gal žinote, jei vietoje vištienos naudosiu kitą mėsytę, pvz veršieną, ar gautųsi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, dėkui :), na aš vistik siūlyčiau vištieną naudoti arba manau ir kalakutiena tiktų, ir būtent krūtinėlės, o dėl kitos mėsytės abejočiau, juk kas tinka su vištiena, tas nelabai kitai mėsai...bet kuriuo atveju sėkmės Jums :)

      Panaikinti
  7. Reda,

    įdomus receptas, nors aš tik iš kulšelės keletą kartų esu daręs, šis irgi patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mindaugai, ta prasme iš kulšelės..?
      O šį receptą kaip jau pastebėjai, net labai rekomenduoju ;)

      Panaikinti
  8. Ir aš tik iš krūtinėlės gaminau. Skanu, bet terlionė :) bet mieliausias mano mėgėjas šio patiekalo, tai kai labai nusipelnys išbandysiu tavo variantą ;) svarbu, kad tos varškės nepamatytų :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. INDRUT, patikinu, žinok varškė nesijaus, ji priduoda mėsytei sultingumo, būtinai ją naudok ;)

      Panaikinti
  9. Nepriklausomybės paskelbimo diena- vasario 16. Nepriklausomybės atkūrimo diena- kovo 11.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ANONIME - http://day.lt/sventes/straipsniai/atkurimo_diena;

      http://day.lt/sventes/straipsniai/nepriklausomybes_atkurimas

      Panaikinti
  10. Aš tik ką iš lovos ir dar be pusryčių. Jau kaip vilioja, kaip vilioja. Gal nebūtų per didelis griekas ir pusryčiams tokių pavalgyti? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi ASTA, jie tikrai verti bet kokio grieko :D

      Panaikinti
  11. Jetau, kaip smagu pamatyt ir skaityt ;) Jie nuostabūs, net nepalygint su mano, idelios formos, ir tas apskrudimasss :))
    Tikrai verti dėmesio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū JOLANTA!!! labai malonu :) O Jūsų patiekalai nuostabūs ;)

      Panaikinti
  12. Sweiki, wakar dariau, bet swiestas isigere i mesa ir prapjowus buwo like tik krapai su petrazolem :( ir pirmuosius kepiau ant minimalios ugnies, tai net po puswalandzio neapskrude buwo. Reikia beweik ant widutines ugnies kepti, tai po kokiu 10 min gatawi buna :) Bet aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labutis, na, kad sviestas susigėrė tai čia čiūdai :D, nė neišsivaizduoju kaip taip galėjo atsitikti...o gal jis išbėgo pro kokią skylutę...negalėjo taip nutikti? Aš buvau net užšaldžius keleta ir vėliau neatšildžiu tik išimtus iš šaldiklio kepiau, tai irgi gavos puikiai :)
      Dėl kaitros irgi jau čia nusistatai kaip kam patogiau ir kaip išeina, aš kepu ant minimalios, dar žinot neaišku kokia pas Jus ta minimali ir kokia pas mane, gal pas mane minimali kaitra yra didesnė nei pas Jus :) vienu žodžiu bet kuriuo atveju ačiū, kad pasidalinot savo patirtimi ;) ir didžiausios sėkmės Jums!

      Panaikinti
  13. Nerealūs kijevukai :) Dėkui už receptą.
    Pirmo kepimo ir man išbėgo sviestas visas, liko tik krapai ir petražolės, bet visvien buvo minkštučiai :) Varškė čia taikliai panaudota :)
    O antrąsyk kai dariau tai pašaldžiau kameroj dar paniruotus ir tada dar į kiaušinio plakinį ir džiūvėsėlius ir kepiau ir jau nebeišbėgo sviestas.
    Dabar dar esu užsišaldžius porciją, kad ekstra atveju galima būtų greit pavalgyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ir aš buvau sugundyta šiuo receptu :) Vis pamirštu užsukt padėkoti. Gera improvizacija, kepiau vyro gimtadieniui. Didžiausi komplimentai! Sviestas tikrai niekur nesusigeria, jis paprasčiausiai išbėga, tad dvigubas paniravimas, kaip rekomenduoji Reda, tikrai padeda. Ačiū ir sėkmės kūryboj :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. VAIDA, AUŠRRA, kaip malonu ir kaip džiaugiuos! Ačiū, kad pasidalinot savo patyrimais :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki ;)Bandysiu ir aš šiandien šituos kotletukus pagaminti :) Noriu paklausti, ar galima juos virti aliejuje, ne keptuvėje kepti? Jei galima tai kokioj temperatūroj geriau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikutė LINA, žinoma galima, dar lengviau ir geriau turėtų gautis, Jūs gruzdintuvėje turbūt norit virti, bet žinokit, kad jos neturiu, ir negaliu pasakyti kaip ten su tomis temperatūromis, bet turbūt ~160-180 C, na bet žiūrėkite, stebėkite ir pati pasirinksite geriausią temperatūrą :) sėkmės ;)

      Panaikinti
  17. Ateinu padėkoti už receptą, labai labai skanūs kotletukai :) Dariau iš 2-ų krūtinėlių, tad visko dėjau dvigubai ir gavos 9, bet arkliniai Kijevai :) O kepiau gruzdintuvėje 160 C apie 12-15 min. Ačiū dar kartą ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. LINA, fantastika! Labai džiaugiuos! Ir ačiū Tau, kad papasakojai kaip kepti gruzdintuvėje, manau ne vienam pravers ;)

      Panaikinti
  18. labai skaniai atrodo,rytoj isbandysiu butinai,tik norejau paklausti ar galima virti aliejuje ne gruzdintuveje o pvz puodelyje ipylus aliejaus? ir ar galima vietoje krutineles naudoti malta vistiena? ar labai didelis skirtumas butu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki FREZIJA, oi žinokit naudokit geriau krūtinėlę, nežinau kaip dėl kitų vištos dalių, na jei kokių šlaunelių mėsą ir būtinai pati susimalsit, tai gaaal, bet jokiais būdais iš pirktinio vištienos faršo nedarykit, nes nesigaus tai garantuotai, jis perskystas... o gi kam rizikuoti, geriau nusipirkite krūtinėlę, nenusivilsit ir būsit garantuota rezultatu :)
      Tiesa, paskaitykit kaip aš dariau, aš ir kepiau tiesiog keptuvėje įpylus aliejaus ir gerai įkaitinus :)
      Sėkmės! :)

      Panaikinti
  19. LABAI NUOSTABUS,SIAN KEPIAU,SVIESTAS NEISBEGO,O TOKI PATIEKALA GAMINAU IS VIS PIRMA KARTA,IR LABAI GERAI PAVYKO,ACIU!MANAU GAMINSIU JI DAR NE KARTA!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip džiaugiuos! Nerealiai smagu, kai žmongus yra patenkintas :) Šaunuolė!!!

      Panaikinti
  20. Siandien pietum gaminau situos Kijevukus. Jie NUOSTABUS, PASAKISKI !!! Vyras pilna burna Gyre :D sake net Lietuvoje restorane, ne TOKIE skanus buvo :) Tik as naudojau Kalakutienos krutinele. Ir varskyte cia labai tinka :) ir Sviestukas man, taip pat, niekur neisbego.
    Labai dekoju uz toki Nuostabu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeeetau kaip faina!!! Džiaugiuos! Jie išties fantastiški, o pagaminti nėra sudėtinga, tiesa :) o kad ir vyras gyrė tai čia mums abiems didis komplimentas :D

      Panaikinti
  21. Tikrai ačiū už idėją. Kiek anksčiau vargdavau, pildavau ir sultinį, ir grietinę, kad tik sausi nesigautų, o čia- varškė, niekada nepagalvočiau...Ir forma tobulai gaunasi/lipdosi. Vienintelis mano nukrypimas nuo recepto- miltai, apsižiūrėjau, kad nei gramelio neturiu, bet atradau nuo senų laikų kukurūzų miltų, tai voliojimui juos panaudojau ir reikalo tikrai nepagadino, gal kaip tik plutelė dar ypatingesnė-traškesnė gavosi:) Beje, kotletukuose šiek tiek varškės rūgštelė jautėsi (gal pati varškė tokios rūgščios rūšies:), tai kitą kart gal daugiau saldesnių prieskoniukų dėsiu- vegetos, saldžios paprikos miltelių...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smaguuuu!!! Gera sulaukti tiek gerų emocijų :)

      Panaikinti
  22. Niu ka,bendradarbe tiek pripasakojo apie si skanesta,kad siandien prisipirkau visa ko reikia ir gaminsim...tikiu,kad liuks receptas.galima i vidu dar surio idet,pabandysiu keleta...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtinai bandykit, o gal jau ir išbandėte? Nes nepažįstu nė vieno ragavusiojo likusio abejingo :) skanu skanuuu ;)

      Panaikinti
  23. Tobuli kijevo kotletai, kas ragavo, tai labai isgyre :) As dar i sviestuka i vidu primaisiau voveraiciu apkeptu, tai is vis super gavosi :)
    Kiek bandau jusu receptukus, visad skaniai gaunas, jau 3 patiekalus bandziau. Dekui!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Jums, kad esat kartu, man begalo malonu!!! :*

      Panaikinti
  24. O kiek kotletukų jums gaunasi iš tokio kiekio vištienos?:)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki, na žinokit nepasakysiu tiksliai bet apie 10 vnt :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Labai didelis dekui uz nerealiai skanu recepteli.Vakar ji gaminau visa seimyna pirstus apsilaize.Labai daug sauniu recepteliu cia turite.Superrr ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai malonu, ačiū :) Džiaugiuos :)

      Panaikinti
  27. man per brangu pagamint si valgi bet is fotografijos atrodo prabangiai jai tureciau 5 lt

    AtsakytiPanaikinti
  28. Sveika,

    As irgi noriu padekoti uz si recepta, isbandziau pries keleta dienu, tai galiu patvirtinti, kad tikrai nerealiai skanu:) Tiek man, tiek vyrui begalo patiko, greitu laiku vel kepsiu:) Aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jetus kaip malonu :) visada gera žinoti :)ačiū

      Panaikinti
  29. Labai patiko,jau kelinta karta kepu, nuostabus kotletukai.Pazystamiems papasakojau receptuka,labai gyre ir jau po kelis kartus kepe.Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  30. Man gavosi kuo puikiausiai. Labai skanus ir sviestas neisbego. Aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Kepiau. Vyras buvo sužavėtas. Sakė, kad tai karališki pietūs :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. OOO, koks komplimentas kijevukams, ačiū labai :)

      Panaikinti
  32. dėkoju už receptą! Viskas puikiai gavosi, du kartus "įvyniojus" niekas neišbėga... :)) Kam įdomu, galite žvilgtelėti >> https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1071552_10201789841649487_1258065718_o.jpg :) skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaunuolė! Džiaugiuos, kad puikiai gavosi :)

      Panaikinti
  33. Labai idomu, pagaminus apvoliojus ir užšaldyti, nes viena gyvenu, juk nesuvalgysi visu. Gal kas bande? ar paskui išlieka toki pat skanūs?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika Živile, žinok bandžiau užšaldyti ir aš, ir viskas puikiai gavos :) Sėkmės!

      Panaikinti
    2. aš taip pat visad užšaldau pusę porcijos... Nuo to niekas nepasikeičia :))

      Panaikinti
  34. Dariau juos sekmadienį o šiandien turėjau pakartoti nes jie nerealūs!!!ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smalsiuke super!!! Labai džiaugiuos :)

      Panaikinti
    2. Dar klausimelis o jei juos iškepus orkaiteje?

      Panaikinti
  35. Nuotraukos nuostabios! Taip ir gundo pasiryžti ir gaminti :) tik sakykit kokio riebumo varškę naudojote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai :) Žinokit dažniausiai naudoju riebesnę :)
      Pasiryžkite, nenusivilsit ;) sėkmės!

      Panaikinti
  36. Reda, ačiū už skanią idėją. Viskas puikiai, skaniai, fantastiškai! Trumpai tariant įvyko totalus persivalgymas, nes tiesiog neįmanoma sustoti :D

    AtsakytiPanaikinti
  37. Puikūs, švelnūs, viduje minkšti, išorėje traškūs kotletai. Vyras net nesuprato, kad slaptasis ingridientas varškė Ačiū už tokį kulinarinį atradimą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man malonu, kad skaniai pavalgėte ;)

      Panaikinti
  38. Puikiai! Gaminu jau nebe pirmą kartą, o namiškiai tik džiaugiasi! Ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Agnė
    Vis neprisiruošiau gaminti šių kijevo kotletukų. Šiandien iškepiau -Dievulėliau, jie nuostabūs! Ir sviestukas neištekėjo. Ačiū labai labai. Įtraukiu į mėgstamiausių patiekalų sąrašą!!♡♡♡
    Ačiū, kad dalinatės!

    AtsakytiPanaikinti
  40. Tokia patenkinta gaminau kijevus kitaip, ir...sedziu susinervinus. Dar nekepiau, jie laukia eiles, bet jau juos sulipdziusi pastebejau, kad i farsa neimusiau kiausinio (kai iprastinius kotletus darydavau, to nereikedavo, tai ir si karta nepanaudojau jo - apsizioplinau), dabar sedziu ir nervinuosi, nes bijau, kad vistiena sau, varske sau bus...o jei vyras aptiks varskes, ir jei ji dar bus tokia ,,susisukus" tai visai... visas darbas bus veltui... kaip manote, ar labai didele klaida padariau, ka duoda tas kiausinis farse, lipdo vistiena su varske?...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, turbūt jau pavėlavau atsakyti :) taip kiaušinis suriša, kotletai būna tvirtesni. Bet, manau, kad turėjo viskas gerai gautis ir be kiaušinio, na priklauso ir nuo varškės.
      Dabar labai įdomu kaip Jums gavosi?

      Panaikinti
    2. Na zinokite, viskas gavosi labai gerai, bent jau ta karta. O varske naudojau paprasta ,,optima linijos" ta liesesne kur buna. Aisku, turiu pripazinti, kad varskes dejau kiek maziau nei jusu recepte (bijojau, kad jei vis tik ,,uzsuos,, vyras, nevalgys is viso, o i siuksliadeze visko mesti nesinorejo...). Taigi, gavosi viskas gerai, man buvo kur kas skaniau nei iprasti, tradiciniai kijevai, dabar visados gaminsiu tik tokius. O ir varskes, is tiesu, nesijaucia, o sakyciau, tokio minkstumo, purumo, dregmes suteike ji. Kita karta kai gaminsiu dabar mastau, musti i farsa kiausini ar vel be jo bandyti...:-) gal vis tik musiu, nes maza kas...tikrai likau maloniai nustebinta siuo receptu. dekui jums.


      Panaikinti
  41. Na o as neprisijungsiu prie aikciojanciu burio.Niekaip nesuprantu,kam ta varske?Man mesoje jautesi nemaloni rugstele,nors varske nei sena,nei rugsti buvo.Gal prieskoniu pagailejau,bet del vaiku nenorejau uzastrinti.Vienu zodziu,kita karta bandysiu be varskes

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pamėginkit varškes sūrelį pvz.Philadelfia jo nesijaučia o mėsyte gaunasi lb minkštute

      Panaikinti
  42. Aciu jums uz receptuka, skaniai gavosi, vyrui patiko. Gaminsiu vel :) tik gaminau is kiek didesnio kiekio tai sviestuko pritruko paskutiniams trims kotletukams tai idejau i juos surio :) itraukiu i savo megstamu patiekalu sarasiuka :D

    AtsakytiPanaikinti