Nuostabus pyragas, lengvas, gaivus ir labai skanus. Panašus į pyragą ''Persikas'', nes pagrindas irgi jogurtas ir grietinėlė. Originaliame recepte viršutinis sluoksnis persikų uogienė, aš jos neturėjau, tai tiesiog papuošiau konservuotais persikais.
Biskvitui reikia:
3 kiaušiniai
50 ml aliejaus
60 g cukraus
3 v.š. miltų
1/3 a.š. kepimo miltelių
Kremui reikia:
700 g jogurto su persikais
250 ml plakamosios grietinėlės (35%)
75 g cukraus
23 g želatinos
110 ml virinto šalto vandens
2-3 konservuotų persikų puselių
4-6 konservuotų persikų puselių papuošimui
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Gaminam biskvitinę tešlą. Kiaušinio trynius atskirtus nuo baltymų išsukti su cukrumi ir iš lėto maišant supilti aliejų. Tada suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą sukrėsti į aliejumi ar sviestu išteptą būtinai atsegamą kepimo formą (mano formos skersmuo 21 cm) ir dėti į orkaitę. Kepti apie 20-25 minutes (ar iškepęs patikrinti pagaliuku, turėtų būti sausas). Iškepusį biskvitą išimti iš orkaitės ir padėti atvėsti (iš formos neišimti).
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Jogurtą ir grietinėlę šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje. Išbrinkusią želatiną ištirpdyti ant silpnos ugnies, atvėsinti ir plona srovele maišant supilti į jogurtą. Grietinėlę kitame dubenyje išplakti kartu su cukrumi iki standumo, sukrėsti į jogurtą ir atsargiai išmaišyti. Konservuotas persikų puseles (2-3 vnt.) supjaustyti mažais gabaliukais ir suberti į jogurto/ grietinėlės mišinį, išmaišyti. Supilti visą kremą ant atvėsinto biskvitinio pagrindo ir padėti į šaldytuvą ~30-60 min. Tada jau kremas turėtų būti apstingęs ir ant viršaus uždėti skiltelėmis pjaustytus konservuotus persikus norimu ornamentu. Dėti pyragą atgal į šaldytuvą ir laikyti per naktį, kad gerai sustingtų kremas.
Šaltinis Edith's kitchen
Skanaus:)
Labai gražus geltonumas ir dar su jogurtu, kaip tik Velykoms.
AtsakytiPanaikintiAčiū Rennie:)
AtsakytiPanaikintiVis nesurandu ką čia toms Velykoms ypatingo pagaminti, reik suskubti:)
labai skanus tortukas:)issaugojo man Redule gabaleli:)
AtsakytiPanaikintiKristut, faaina, kad patiko:):D tikiuos ir daugiau teks paragauti:)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, o tas geriamasis jogurtas kur litro pakuotes buna netinka?
AtsakytiPanaikintiANONIMIŠKE - taip taip tas geriamasis kaip tik ir tinka :)
AtsakytiPanaikintiP.s. labai skanų pyragą pasirinkot ;)
Labai dėkoju jums, man labai patinka jūsų šis puslapis ir visi jūsų gardumynai :)
AtsakytiPanaikintiDėkoju! Labai smagu, kad yra kam patinka :) man tai begalo svarbu, tai skatina nesustoti ;)
AtsakytiPanaikintiNuostabus pyragas gavosi :)
AtsakytiPanaikintiEVELINAZ - super!!! džiaugiuosi, kad patiko ;)
AtsakytiPanaikintiSakykite prasau, o biskvito nereikia sirupu palaistyt, nes as panasu kepiau, tai man sausoka visa torto apacia buvo???
AtsakytiPanaikintiSveiki Daiva, na žinokit aš nelaistau ir gaunas viskas gerai, nepersausas, bet Jums niekas netrukdo jį bent šiek tiek sulaistyti kokia nors saldžia arbatėle, sėkmės :)
Panaikinti