2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Abrikosų - razinų avižinis pyragas

Skanus, drėgnas, o svarbiausia sveikuoliškas pyragas!


Mums reikia:
1,5 puodelio miltų 
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto cinamono
1 puodelis greito paruošimo avižinių dribsnių
1 kiaušinis
1/4 puodelio rudojo cukraus (Demerara)
1/2 puodelio paprasto jogurto
1/3 puodelio vandens
1/4 puodelio tiršto sirupo (aš dėjau pušų sirupą ('Gurmanų')
1/4 puodelio aliejaus (dėjau alyvuogių)
 3/4 puodelio stambiai smulkintų džiovintų abrikosų
1/2 puodelio razinų
Glajus:
3/4 puodelio cukraus pudros
3-4 v.š. apelsinų sulčių


Į dubenį suberti persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir avižinius dribsnius. Į kitą dubenį paplakti kiaušinį, suberti cukrų, vėl paplakti, pilti jogurtą, vandenį, sirupą ir aliejų. Tada sausų produktų mišinį supilti į šlapių produktų dubenį, viską gerai išmaišyti. Suberti smulkintus abrikosus ir razinas ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
Sukrėsti visą masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir gražiai paskleisti. Dėti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę ir kepti 20 - 25 minutes.
Iškepus ataušinti.
Pasigaminti glajų. Į dubenėlį suberti cukraus pudrą, užpilti sultimis ir išmaišyti. Glajų paskleisti ant pyrago ir palaukti kol apstings.

Pyragą sandariai galima laikyti iki 5 dienų.

&&&&&&
Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Sveiki, kokios talpos puodelis? 237ml? :) iš anksto ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesiog paprastas puodelis.. ne mažiausias ir ne didžiausias, o įprastas ;)

      Panaikinti