2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

Trapus šlapias aguonų pyragas

Pyragas puikus - NEMELUOJU!!!:) Man labai patiko. Plutelė gaunasi trapi, o viduje aguoninis įdaras šlapias. Tikrai vykęs, rekomenduoju visiems, kas neabejingi aguonoms:)



Tešlai reikia:
200 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
25 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
90 g grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. citrinos žievelės

Aguonų įdarui reikia:
100 g maltų aguonų
3 v.š. karšto pieno
2 šaukštai romo (vietoj jo dėjau keleta lašų romo esencijos)
50 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
80 g. razinų
1 kiaušinio trynys
likusi citrinos žievelė arba visos citrinos nutarkuota žievelė

cukraus pudros pyrago apibarstymui


Pasigaminti tešlą. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir citrinos žievelę. Berti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Ant stalo paviršiaus pabarstyti  miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (šiaip rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju kaip pasirinksit - skonio nesugadinsit:)). Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti  cukraus pudra.


Šaltinis Bite my cake 

Skanaus:)

16 komentarų:

  1. kokia graži mozaika gavosi paskutinėje foto :) o pyragas vertas dėmesio... vis nepribręstu tokiam kepiniui... šitas atrodo lengvai iškepamas. pabandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Egidija:), faina, kad patiko ornamentas:):)
    Pyragas, tikrai skanutis toks, o pasigaminti paprasta visiškai:) tikiuosi patiks, lauksiu atsiliepimų:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo puikiai, man aguonų mėgėjai labai tiktų. Tik, kad šiuo metu kiek kitokį mielinį pyragą kepu, bet gal kada ir su aguonom pabandysiu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėkui Indre:) Jei mėgsti aguonas tai tikrai patiktų šis pyragiūkštis:D
    Lauksiu Tavo mielinio pyrago:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galiu pasakyti, kad labai skanus aguonu pyragas, nors nedejau citrinos zieveles nes tuo metu namuose neturejau, bet vis tiek gavosi skaniai:) ir cukraus dejau siek tiek daugiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. ROBERTA - labai džiaugiuosi, kad patiko!!! mums irgi šis pyragas vienas skaniausių :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. bandysiu siandien, is nuotrauku atrodo taip skaniai, kad seiles kaupiasi burnoj

    AtsakytiPanaikinti
  8. INESA, linkiu skanaus, ir kad viskas pavyktų taip kaip norisi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. sakykite, o kuom butu galima pakeisti grietine? siuo metu esu ne Lietuvoje ir sveciams noreciau iskepti si pyraga, bet grietines cia nera...
    gal koks jogurtas tiktu? ar grietinele?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, manau puikiai tiks jogurtas, turėtų būti viskas gerai ;) SĖKMĖS!

    AtsakytiPanaikinti
  11. O jeigu nedėčiau razinų? Jeigu vietoj razinų dėčiau tiesiog daugiau aguonų?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aišku, kad jos nebūtinos :) o aguonų daugiau pridėti nereikia :)
    Sėkmės ir gražių, jaukių švenčių! :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. as gaminau pagal si recepta. kaip visada keleta pakeitimu padariau. Rezultatas idealus, dabar visi praso ir praso iskepti dar:)
    pakeitimai gal ir jums bus naudingi:
    aguonas uzpyliau paprastu pienu (saltu), pyliau 2-2,6 karto daugiau nei recepte, tada sudejau viskas kas aprasyta + 2 saukstelius krakmolo ir viska pakaitinau nuolatos maisydama, kol idaro mase sulipo ir pasidare netaki.

    tada viena laksta iskociaujau dejau idaro ir apspaudziau kita lakstu teslos. gavosi pyragas su nuostabiu idaru.

    aciu uz super gera ir paparasta recepta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu AGNE!!!!!! Super, ačiū, kad pasidalinai savo patirtim ;)

      Panaikinti
  14. Sveiki,

    o jeigu vietoj grietinės įdėčiau grietinėlės riebios 35 proc.? Kaip manot, ar rezultatas stipriai nepakistu?

    dėkui už atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki :), manau, kad tikrai ne, turėtų gautis viskas neblogai. Sėkmės ;)

      Panaikinti