2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Pyragėliai su mėsos ir daržovių įdaru

Pyragėliai labai panašūs į kibinus, tikrai skanūs ir verti dėmesio.




Tešlai reikia:
400 g miltų
žiupsnelis druskos
200 g kubeliais pjaustyto sviesto arba kepinių margarino
75 ml vandens

Įdarui reikia:
300 g liesos kiaulienos (pagal org. receptą dedasi jautiena)
1 mažas svogūnas
1 vid. dydžio bulvė (~100 g)
1 puodelis mažais gabaliukais pjaustytų moliūgų (neturėjau tai dėjau 1 morką ir pusę mažos raudonosios paprikos)
1,5 v.š. sultinio
šviežių petražolių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

plakto kiaušinio arba pieno aptepimui

Gaminam tešlą.  Į dubenį suberti išsijotus miltus ir druską. Pirštais į juos įtrinti sviestą, trinti tol, kol gausis biri masė, susidarys trupiniai. Apšlakstyti šaltu vandeniu ir užminkyti tešlą, jei tešla pasirodys per sausa, įpilti dar šiek tiek vandens, bet nepadauginti. Suspausti tešlą į vieną gumulą, padėti ant miltais apibarstyto paviršiaus ir paminkyti kelias sekundes. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve ~20 minučių.
Tuo tarpu paruošti įdarą. Į dubenį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą kiaulieną, labai smulkiai supjaustytus bulvę, svogūną, moliūgą (arba morką ir papriką kaip aš dariau), smulkintas petražoles, supilti sultinį. Smarkiai pasūdyti, pagardinti šviežiai maltais pipirais ir viską gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
Padalinti tešlą į 12 vienodų gabaliukų, tada ant miltais apibarstyto paviršiaus iš kiekvieno iškočioti po apskritą lakštą. Ant kiekvieno tešlos lakšto dėti po vienodą kiekį įdaro. Tešlos kraštus patepti plaktu kiaušiniu ar pienu ir sulenkti lakštus pusiau. Smarkiai sugnybti kraštus, kad suliptų ir užraityti arba šakute įspausti rumbelius.
Pyragėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, juos patepti kiaušiniu arba pienu. Kiekvieno pyragėlio viršų pradurti, kad pro mažą skylutę galėtų išeiti garai.
Kepti pyragėlius 15 min., tada sumažinti kaitrą iki 160 C temperatūros ir kepti dar `~45-60 minučių, kol tešla gražiai pagels ir iškeps įdaras (ar įdaras iškepęs galima patikrinti įsmeigus pagaliuką, jis turėtų lengvai lįsti į tešlą).
Pyragėlius galima valgyti karštus, šiltus ar šaltus.
P.s. šiuos pyragėlius taip pat galima ir užšaldyti, užšaldytus galima laikyti ne ilgiau nei 2 mėnesius.
Šaltinis knyga ''Skanu ir nebrangu''
Skanaus:)

13 komentarų:

  1. O ar skanūs jie atvėsę? Ar šilti geriau patiekti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanūs ir atvėsę ir karšti, tinka įsimesti į darbą ar šiaip kur. Na bet jei yra galimybė pasišildyti, tai aš rinkčiausi pašildytus, o ne šaltus:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Supratau, dėkui, bandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu Anonimiške, tikiuosi patiks:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Beveik, kaip Empanados, tik ten mažiau sviesto būna - "kūdesni". Superinis maistas - skanu, patogu, nelabai brangu, nes naudoji, kas šaldytuve :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, neesu ragavusi Empanadų, bet kaip supratau tai irgi iš trapios tešlos, bet su malta mėsyte, o įdarų variantų begalė.
    Šie patiko, nes pasigaminti nesudėtinga, produktai irgi kaip Tu sakai, kas šaldytuve galima naudoti. Ir kas mums aktualu, vyrui į darbą patogu keleta įsimesti:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. hei hei.... ką užmačiau.... labai mėgstu kibinus, o šitie labai panašūs :) kaip aš jų dabar pora suvalgyčiau :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na čia toks varijantas su daržovėmis :) daržoves žinoma galima keisti į mėgstamas:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. nesvarbu, idara galima pasirinkti bet koki. Labai skaniai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  10. pirmoji nuotrauka tokia itaigi, pyragelis atrodo tik ir laukia kad paimtum :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aaačiū Odeta:) labai malonu skaityti Tavo komentarus:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. na jaigu taip sakote kad skanu tai pabandysiu seimai iskepti.

    AtsakytiPanaikinti