Puslapiai

2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Aliejuje virti ravioliai su varške

O čia man pasirodė tiesiog žagarėliai kitaip, nors tešlos sudėtis šiek tiek ir skiriasi. Bet tokie visai sakyčiau nieko :), nėra labai super, bent jau man, bet visai skanu...Be to labai sudėtinga juos padaryti, nes tešla turi būti super plona, o verdant mėgsta išsiskėsti. Taigi...


Tešlai reikia:
200 g miltų
0,5 a.š. cukraus
15 g kūbeliais pjaustyto sviesto
100 ml vandens
žiupsnelis druskos
1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui reikia:
125 g varškės (org. rikotos sūris)
50 g medaus
15 g kukurūzų krakmolo
35 g cukruotų vaisių arba šokolado gabaliukų (aš dėjau papajų, ananasų, greipfrutų)

aliejaus virimui
cukraus pudros pabarstymui


Į dubenį suberti persijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, dėti sviesto kūbelius, viską ištrinti tarp pirštų, kol gausis biri masė. Supilti vandenį ir užminkyti tešlą. Paruoštą tešlą apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį, kad gautųsi daugiau kreminė konsistencija, sudėti medų, kukurūzų miltus. Viską išmaišyti ir suberti susmulkintus cukruotus vaisius (arba šokolado gabaliukus), vėl gerai išmaišyti.
Tešlą išimtą iš šaldytuvo dalimis iškočioti labai labai plonai (ant paviršiaus miltų daug nebarstyti, nes tada tešla kočiosis labai sunkiai ir bus sunku suformuoti raviolį), supjaustyti kvadratėliais (maždaug 8 ant 8 cm). Į kvadratėlio vidurį dėti mažą šaukštelį įdaro, vieną tešlos kampą lenkti ant priešingo kampo ir atsargiai švelniai užspausti kraštus, tada šakutės galu dar kart spustelti kraštus, kad geriau laikytūsi, neatliptų. Du kitus priešingus kampus taip pat užlenkti vieną ant kito ir juos atsargiai suspausti, kad suliptų (kaip sulankstyti  raviolį nuotrauką galima pamatyti čia)
Į nedidelį puodą pilti aliejaus tiek, kad įmetus paruoštą virti raviolį jį apsemtų. Gerai įkaitinti (ar aliejus įkaitęs galima patikrinti įmetus mažą gabaliuką tešlos, jei jis pradeda stipriai burbuliuoti ir pakyla į viršų, reiškia aliejus įkaitęs) ir virti po kelis raviolius tol, kol bus graži auksinė spalva. Įšvirtus raviolius pabarstyti cukraus pudra.

Šaltinis Dulcis in furno
Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą