Puslapiai

2011 m. balandžio 19 d., antradienis

Vafliai su plakta grietinėle

Super paprastas receptukas, o koks skanumynas! Kad jūs žinotumėt, iškart lėktumėt į virtuvę. Rekomenduoju rekomenduoju rekomenduoju, tai būtina išbandyti. SKANU LABAAAAI!


Vaflių tešlai reikia:
70 g miltų
70 g cukraus
2 kiaušiniai

šiek tiek sviesto ar aliejaus patepti skardai

Kremui:
200 g grietinėlės
80-90 g cukraus
aš įbėriau dar ir grietinėlės standiklio pakelį, bet galima ir be jo

Migdolų drožlių papuošimui


Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, palaipsniui suberti miltus ir gerai išmaišyti. Kepimo skardą (aš naudojausi su nepridegančia danga, bet turbūt galima ir paprastoje kepimo skardoje, na nebandžiau tai nieko negaliu pridurti), patepti ją sviestu ar aliejumi ir pilti maždaug pora šaukštų tešlos, ją gražiai paskleisti, kad gautųsi apvalus blynelis, maždaug visur vienodo storio (kepam po vieną vaflį, nes išėmus greitai kietėja, kol vieną vaflį sulenki, antrą lenkiant pradeda skylinėti kraštai). Dėti į orkaitę ir kepti ~6-7 min., kol kraštai gražiai parus. greitai išimi iš orkaitės, su medine mentele atsargiai atkabinti vaflį nuo kepimo skardos, dėti į lėkštę ir susukti į tūbelę (kaip masosi pas mane nuotraukoje). Kadangi bus labai karšta, kol sukietės (tai truks labai greitai) galima prilaikyti kokiu nors stalo įrankiu, pvz. šakute ar peiliu. Taip iškepti visus vaflius (gaunasi maždaug 7-8 vafliai, nelygu kokio dydžio kepama).
Pasiruošti grietinėlę, ją išplakti su cukrumi iki standumo (galima įdėti grietinėlės standiklio).
Imti konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu, sukrėsti į jį plaktą grietinėlę ir įpurkšti į kiekvieno vaflio vidų.
Papuošti migdolų drožlėmis.

Šaltinis Pie-Maria

Skanaus!!! :)

2 komentarai:

  1. Išbandžiau, tik grietinėlės likučio dėka radau šį receptą:) labai skanu :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip jie tikrai skanučiai :) džiaugiuos, kad išbandėt :)

      Panaikinti