Puslapiai

2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Traški vištiena

Labai skanus ir paprastas būdas vištienai pagaminti. Labai rekomenduoju išbandyti! Padažiukas tiktų saldžiarūgštis, galvoju bruknių uogienė čia labai pats tas būtų.. Bet aš valgiau vienus ir buvo labai skanu užkandžiauti :)



Šiems grynuoliams pasigaminti reikia:
1 vištos krūtinėlės
3 v.š. miltų
2/3 a.š. druskos
1/2 a.š. paprikos miltelių
1/2 a.š. juodųjų pipirų
1/4 a.š. malto kumino
1/4 a.š. česnako miltelių
1/4 a.š. džiovintų svogūnų miltelių
1 kiaušinio trynio
3 ledo kubelių
1/2 v.š. citrinos sulčių arba šalto vandens
~15 v.š. kukurūzų dribsnių (naudojau Corn flakes)

Aliejaus kepimui


Vištienos krūtinėlę atskirti nuo kaulo. Supjaustyti juostelėmis. 
Nedideliame dubenėlyje suberti miltus, druską, pipirus ir visus prieskonius. Kitame dubenėlyje supilti kiaušinio trynį, citrinos sultis ir suberti ledo kubelius. Pamaišyti ir palaukti kol ištirps ledukai. Trečiame dubenėlyje suberti kukurūzų dribsnius ir tarp pirštų sutrinti.
Miltų ir prieskonių mišinį suberti ant vištienos juostelių ir rankomis gerai pamaigyti, kad juostelės juo tolygiai pasidengtų.
Tada į keptuvę pilti aliejaus (taip negailint) ir jį gerai įkaitinti. Imti po vieną ar dvi vištienos juosteles, šiek tiek pamirkyti trynio ir vandens mišinyje, pavolioti kukurūzų dribsniuose ir dėti į keptuvę. Gerai pakepinti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. SKANAUS!!!

&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis Season with spice

18 komentarų:

  1. Dėkui INGA :) jie ir labai labai skanučiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai geras receptukas. Ir as panasiai darau. Tik naudoju duonos dribsnius. Perku juos tailandieciu parduotuveje, nes taip mane kepti ir ismoke pacios tailandietes. Net nezinau ar Lietuvoje ju yra pirkti. Jie tokie balti dribsniai, labai sausai isdziovinti. Jos juose apvolioja ir mesa ir zuvi ir krvetes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niekad nebūčiau sugalvojus, puiki mintis! Kai pagalvoju dar niekad negaminau namie vištienos kepsnelių - manau kai grįš mieliausias jam būtinai paruošiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. LINA - kaip įdomu ir faina, kad gali pasimokyti iš pačių tailandiečių :)pas mus turbūt duonos dribsniai yra džiūvėsėliai, nes juose volioja ir mėsą ir žuvį..o tų tikresnių baltų duonos dribsnių išsivaizduoju, kad būtų galima pabandyti pasidaryti patiems, gerai išdžiovinus batono ar baltos duonos riekeles :)

    INDRE - labai labai rekomenduoju :) manau tikrai nenusivilsit :) mano vyras vis prašo ir prašo, kad dažniau iškepčiau, mums jie niaaaam :)..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sįdžiu dabar dar be pietų ir seilę varvinu. Labai įtikinamai skaniai atrodo :) Beja, o ką duoda ledukai? Man išmąstyti nepavyko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda, stai internete suradau,kad tie duonos trupiniai,kuriuos as naudoju dar vadinami "panko" arba "japanese bread crumbs". Prie progos gal kur nors pamatysi. Tikrai verta pabandyti juos.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dabar išsikepiau ir jau ragauju. Labai, net labai skanu, neapsakomas traškumas :) Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. VILMA - nugi būtinai išbandyk!!! verta!!! o ledukai ką duoda, hm, manyčiau, kad jie dėl didesnio trynio tūrio ir staigus mėsos atšaldymas, bent man pasirodė davė geresnį traškaus sluoksnio ir mėsos sukibimą..
    Dribsniai nesaldūs :)

    LINA - ačiū Tau, būtinai išbandysiu jei pamatysiu kur :)

    AKUPYT - labai labai labai džiaugiuosi!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Laabai skani vistiena gavosi, tik man traskumas buvo kol ji silta, atvesus apvalkaliukas pasidare minkstas. Ar ir Jums taip buvo, ar vis delto man kazkas nesigavo?

    AtsakytiPanaikinti
  10. VITA - begalo smagu, kad išsikepėt :), kad patiko!!! :) Dėl traškumo atšalus nė neprisimenu kaip ten būna, kepiau jau keleta kartų, nes mūsų šeimai labai patinka tokia vištiena, ypač vyrui, tai žinokit kol kepu antrą keptuvę, pirmoji jau būna valgoma, nelaukiam, kol atšals :).
    Kažin ar galėjot ką ne taip padaryti, viskas juk čia labai paprasta, jei sakot, kad atšalus pasidarė netraški, tai turbūt, taip ir yra ir turi būti :) nors manau ji vistiek lieka tokia pats skani :)
    Linkėjimai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sita vistiena irgi mano vyrui labiausiai patiko :D sake visai kaip is greito maisto restoranu ;) kartosim dar ne karta butinai ;) aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nu kaip faina VITA :) taip taip, maniškis ir taip pat sakė pirmą kart paragavęs :), kad tuos chicken mcnuggets labai primena :DD
    Ir tikrai nėra už ką, džiaugiuos! :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Puikus skonis! Visai kaip KFC! Dėkoju už puikų receptą! :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. wonderful looking crispy chicken, Buy Halal Meat Online, for the same taste, best meat provider in London, United Kingdom.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tokios nuostabios traškios vištienos dar neragavau :) Tikrai labai skanu. Užsirašiau receptą į knygelę

    AtsakytiPanaikinti