Puslapiai

2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Viščiukų blauzdelės su aštriais prieskoniais

Labai patiko mums tokia vištiena, ir spalva graži, ir skonis geras. Be to labai patiko tai, kad skanu valgyti ir šaltas, nes galima įsidėti į darbą pietums arba į kokią iškylą gamtoje:)




Mums reikia:
pvz. 8 viščiukų blauzdelių
1/4 puodelio pomidorų padažo (maždaug pora v.š.)
2 v.š. medaus (dėjau 1)
2 v.š.  rudojo cukraus (cukranendrių)
1,5 v.š. baltojo vyno acto
1,5 v.š. sojų padažo
1 v.š. Dižono garstyčių
1 traiškyta česnako skiltelė
1 žalia aitrioji paprika  (nedėjau, nes neturėjau)
1/4 a.š. malto imbiero
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepimo indui ištepti

Kam nepatinka odelė, nuo blauzdelių galima jas nulupti. Peiliu kiekvieną kulšelę pora kart įpjauti ir sudėti į dubenį.
Kitame mažesniame dubenėlyje sumaišyti visus likusius komponentus (išskyrus aliejų). Supilti padažą ant kulšelių ir rankomis gerai patrinti, kad visur patektų padažo. Uždengti ir pamarinuoti apie 1 val., o geriausia būtų padėti marinuotis per naktį.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Kepimo indą ištepti aliejumi, sudėti kulšeles, apšlakstyti likusiu marinatu ir uždengti folija. Kepti 15 min. Tada nuimti foliją  ir apšlakstyti blauzdeles kepimo sultimis. Indo daugiau neuždengti ir kepti dar apie 15 - 20 min., kol gerai iškeps (įsmeigus į mėsą peilio galą, iš jos turėtų tekėti skaidrios sultys). Kulšeles galima valgyti tiek šiltas, tiek ir šaltas.
Garnyrui valgėme su orkaitėje į foliją įsukta bulvių koše. Čia įkvėpė per reklamą matytas anonsas, kai Linas Samėnas reklamavo Iki parduotuvę ar tai Iki parduotuvės produktus, na kažką ten:). Aišku man taip gražiai kaip jam nesigavo, ir nežinau ar viską dariau kaip jis, bet skanu buvo tikrai labai:) Bulves išviriau, dar karštas sutryniau, įmečiau sviesto gabalėlį, tarkuoto sūrio, džiovintų krapų, druskytės (būtų tikrai puiku su šviežiomis žolelėmis - krapais ar pan.). Kad visiškai nebūtų smulkių gabaliukų dar pertryniau per sietelį, suminkiau , padalinau į 4 dalis, suformavau pailgus ritinėlius ir gražiai įsukau į foliją. Tada dėjau į orkaitę (180 C) apie 30 min. Manau galima būtų patiekti netgi košę palikus folijoje tik pravėrus ją.   

Šaltinis knyga ''Skanu ir nebrangu''

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą