2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Vištienos kumpeliai su pievagrybiais

Na bent man apskritai vištienos ir grybų derinys yra niam, todėl ir šis patiekaliukas mums labai patinka.



Mums reikia:
4 vištienos kumpelių
1-2 smulkintų česnako skiltelių
mėgstamų prieskonių (aš naudojau raudonėlį, mairūną)
1 a.š. majonezo
200-300 g pasmulkintų pievagrybių
2 nedidelės mažais kubeliais pjaustytų morkų
2 vid. dydžio kubeliais pjautytų svogūnų
~100 g grietinėlės
puse puodelio vištienos sultinio
druskos
juodųjų pipirų
1 a.š. maltų džiovintų grybų (nebūtinai)
0,5 a.š. miltų

Aliejaus kepimui

Vištienos kumpelius įtrinti česnaku, druska, pipirais, mėgstamais prieskoniai, ištepti majonezu ir palikti 30-60 min. pasimarinuoti.
Orkaitę įkaitinti iki 180-190 C. Kumpelius dėti į aliejumi pašlaktytą skardą ir šauti į orkaitę. Kepti ~ 40-50 minučių.
Per tą laiką pakepti grybus, atidėti. Kitoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti morkas su svogūnais, kol morkos suminkštės. Grybus sukrėsti pas morkas ir svogūnus, berti džiovintus grybus, padruskinti, pagardinti pipirais, tada suberti miltus, pamaišyti. Pilti sultinį, grietinėlę ir užvirti. Vis pamaišant dar pakept pora min.
Skanu su bulvėmis, šį kart valgėme su makaronais.


Skanaus :)

2 komentarai:

  1. o marinuojant reikia laikyti saldytuve? o kaip itrinti cesnaka-ji susmulkinti ar paimti skiltele ir trinti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau didelio skirtumo nėra kur marinuoti, jei marinuoju trumpai ~1 h, tai visad laikau kambario temp., o jei palieku pvz. per naktį, tai įdedu į šaldytuvą... O česnaku įtrinti tiesiog jį susmulkinus, arba lengviausia sutraiškius česnakų spaustuvu :)
    Sėkmės ir skanaus! ;)

    AtsakytiPanaikinti