2011 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Vištienos krūtinėlė šampano - garstyčių padaže

Negaliu sakyti, kad patiktų visiems be išimties, skonis išties gaunasi išskirtinis, bet mums patiko. :)



Mums reikia:
vieno viščiuko kubeliais supjaustytos krūtinėlės
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
~2 v.š. aliejaus
2-3 porų supjaustytų griežinėliais ir dar pusiau
gabaliukas sviesto
4 nemažos susmulkintos česnako skiltelės
2 puodeliai vištienos sultinio
1/2 puodelio šampano ar sauso baltojo vyno
2 nubraukti v.š. Dijono garstyčių (arba mažiau)
1/2 puodelio grietinėlės (tinka ir neriebi)
2 a.š. provanso prieskonių mišinio
1 v.š. šviežių čiobrelių (neturėjau, nedėjau)

1 v.š. kukurūzų miltų
~3 v.š. šalto vandens

Išvirtų ryžių garnyrui (basmati)

Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kukurūzų miltus su 3 v.š. šalto vandens. Palikti pastovėti kol ruošite visą kitą.
Gilioje keptuvėje pilti aliejaus, sudėti visą mėsą, pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais, pamaišyti ir kepti, kol mėsytė taps minkšta, iškepusi. Kitoje keptuvėje ant sviesto pakepinti porus ir česnakus. Suberti provanso prieskonius, pamaišyti. Supilti šampaną, sudėti garstyčias, vėl pamaišyti. Tada pilti sultinį, grietinėlę ir sukrėsti kukurūzų miltų/ vandens mišinį, gerai išmaišyti, kad ištirptų. Virti kol porai suminkštės. Tuomet į padažą sudėti iškeptą vištieną ir dar šiek tiek viską patroškinti. Suberti šviežius čiobrelius. Paragauti ir jei reikia dar įberti druskos ir juodųjų pipirų.
Patiekti vištieną su padažu užpylus ant ryžių.


Skanaus:)

P.s. tą išskirtinumą priduoda garstyčios, kitą kart turbūt bandyčiau jų dėti per pus mažiau. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą