Skanu skanu skanu, daugiau nėra ką pridurti, padažiukas gaunasi tobulas, o ir mėsytė liuksiška:). Rekomenduoju išbandyti, pirštus apsilaižysit:)
Mums reikia:
3 viščiukų ketvirčiai
2 vid. dydžio griežinėliais supjautyti svogūnai
1 susmulkinta žalioji paprika (neturėjau nedėjau)
1 griežinėliais supjaustyta nemaža morka
~150 ml balto sauso vyno
2-3 v.š. pomidorų padažo (pomidorų pastos)
2 susmulkintos česnako skiltelės
keletos supjaustytų svogūno laiškų
šiek tiek mėgstamų prieskonių (nebūtinai)
raudonos paprikos miltelių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Vištos ketvirčius padruskinti, pagardinti pipirais, paprikos milteliais, kitais prieskoniais, įtrinti česnaku ir dėti į kepimo formą, užbarstyti daržovėmis įpilti šiek tiek vandens (~50-70) ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros. Kepti ~20-30 min. Tada supilti vyną ir kepti toliau dar ~30 min., kol ketvirčiai gražiai apskrus.
Iškepusią mėsytę išimti iš kepimo formos, atidėti į kokią lėkštę. Kas liko kepimo formoje sukrėsti į indą, suberti svogūno laiškus, dėti pomidorų padažą, dar šiek tiek paprikos miltelių ir viską susmulkinti smulkintuvu, kad gautųsi toks padažiukas (aš palikau šiek tiek tokius nedidelius daržovių gabaliukus, nesumaliau iki vientisos masės). (Galima pagardinti dar ir krapais jei turite).
Dėti į lėkštę viščiuko ketvirtį ir užpilti padažiuku, niaaam, žiauriai skanu!
Garnyrui patiekti su bulvių koše ar su kuo mėgstate.
Šaltinis Edith's kitchen
Skanaus :)
Niam atrodo gardžiai. O aš mąstau, jei mėsą su raudonu vermutu paruoščiau? :]]
AtsakytiPanaikintiŽinok Indre vermutas manau puikiai tiktų, bet geriau jei jis būtų baltas, ne toks saldus, o geriausia sausas, mat raudonasis turbūt saldžiausias iš vermuto rūšių. Na bet nepabandžius negali nieko teigti, tuomet padažiuko skonis turbūt šiek tiek keistųsi, bet gal gi ir skaniai gautųsi:), gal tada šiek tiek kokių aštresnių prieskonių įberti, na reik bandyti:)
AtsakytiPanaikintiTeks, nes šiandien gavau dovanų bonką, o gerti man jis per stiprus. Tai manau su kokia ėriena ar aviena turėtų visai derėti. Reiks savaitgalį išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiPer stiprus? o aš maniau, kad vermuto nebūna stipraus :o, na aišku, kitam gali ir 10% stipru:) mano supratimu stiprieji gėrimai prasideda maždaug nuo 20% :D
AtsakytiPanaikintiO ėrienos, avienos turbūt nesu ragavusi:), įdomu skonis koks.. Lauksiu Tavo bandymų:)
Užmarinavau su jautiena. 24h dabar ji ten gulės :]]] ryt vakare sužinosiu ar tinka ar ne... Crossing my fingers :)
AtsakytiPanaikintiOO tikiuos bus laaabaaai skanu, linkiu to:), o padažiuką bandysi? :)
AtsakytiPanaikinti