Puslapiai

2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

KOKOSINIAI ''VULKANAI''

Šeštadienį tik pakilusi ėmiau svajoti kada kepsiu ką nors skanaus, ir ką gi, mano pasirinkimas ir vėl sausainiai, nors ir pyragaičiais pavadinus tikrai nesuklysiu...taigi, ilgai netrukus grožėjausi ir mėgavausi šiais sausainukais gražuoliukais :)) Pasirinkimas NENUVYLĖ!!!
Paburbėjimas. O prisinervijau, prisikankinau fotografuodama juos...diena ir taip apniukusi, šviesos minimaliai, fotografuoju, ir taip ir anaip, ir vistiek tamsiau nei tamsu gaunas...ką gi, apkaltinau orą ir saulę, susiraukiau ir nuėjau 'pagalbos prašyt' photoshop'o visagalio...

P.s. tiesa, ne visai oras buvo kaltas, pasirodo fotoaparato nustatymuos kažkas pasidarbavo :DDD

Kokosiniam įdarui reikia:
180-200 g varškės (puikiai tinka ir ricotta ar kreminė varškė ir pan.)
130 g cukraus
1 kiaušinio
1/2 a.š. vanilės esencijos
100-120 g kokoso drožlių

Kakavinei tešlai reikia:
250 g miltų (naudojau ''Karališkus'')
30 g kakavos miltelių
2/3 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
130 g cukraus
1 kiaušinio
1 v.š. aliejaus


Įdarui varškę išplakti kartu su cukrumi, įmušti kiaušinį ir supilti esenciją, paplakti dar ~1 min. Suberti kokoso drožles, gerai išmaišyti.
Tešlai dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Kitame dubenyje sviestą išsukti su cukrumi, tol kol sviestas pabals ir taps purus, įmušti kiaušinį, supilti aliejų ir dar šiek tiek paplakti. Tarpusavyje sumaišyti miltų mišinį su sviesto, minkyti iki vientisos masės, jei reikia (jei masė pernelyg trapi ir manot, kad trūksta drėgmės) įpilti 1-2 v.š. šalto vandens. Masė turi gautis trapi ir kietoka.
Sausainių formavimo procesas gana ilgas, bet rezultatas džiuginantis, todėl vertas tiek triūso :)) Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, imti po gabaliuką tešlos (maždaug graikinio riešuto dydžio), formuoti rutuliuką, tada blynuką, į vidų negailint dėti kokosinio įdaro, apgaubti jį kakavine tešla ir gražiai suformuoti mini ''vulkaniukus'' (tokius kaip matote nuotraukose). Šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros ir kepti 18-20 minučių (kepiau lygiai 20 min.)
Atvėsinti ant grotelių. SKANAUS!!!

Šaltinis Jo Cooks

Gavau 26 sausainius ~5 cm aukščio ir ~3 cm pločio!

19 komentarų:

  1. Reda, na labai labai grazus pyragiukai; ir nuotraukos be priekaistu!!! labai gerai suprantu varga fotografuojant; man kartais atrodo, kad apsiniauke dienos kaip tycia buna butent tada, kai kazka skanaus turiu iskepusi;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo tai nuostabiai! Kad man kas tiek kantrybės lipint tokios grožius duotų...

    AtsakytiPanaikinti
  3. AUŠRA, ačiū už gražius žodžius! :) žiemos metas labai nepalankus fotografijoms, nors viskas įmanoma, kai labai norisi :D
    Rusiška patarlė yra, kurią dažnai ištariu - 'zakon podlasti' :D

    INDRE, dėkui, na kantrybės reikia formuojant juos, užtrukau gal apie puse valandos, gal trumpiau, bet atrodė ilgu..na bet kai ištraukiau pamačiau ir paragavau, pasakiau sau, kad kepsiu, tikrai kepsiu dar ir dar..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuotraukos kaip visada nuostabios! Aš šiandien irgi du patiekalus fotografavau, dabar žiūriu nuotraukas, o jos tragiškos, nors fotoaparato nustatymus pati nustačiau (aišku, prisipažįstu, kad tuos nustatymus lyg per miglą suvokiu :D)... Aišku, manosios ir sėkmės atveju Tavosioms neprilygsta, bet šita rudeniška "saulė" mane varo į neviltį. O šitų vulkaniukų tai mielai paskanaučiau, nes kepti turbūt nesusiruošiu, labai tingiu terliotis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi Tu tinginiuke :))) nors čia kaip kam, man pvz. dažnai užeina noras pasiterlioti, kruopščiai ir su meile išformuoti ką skanaus, tokia prigimtis matyt :D šituos tikrai verta daryti, kai nori ką nustebinti ar pradžiuginti :)))
    Dėl nuotraukų tai Tu žiauriai save nuvertini, man Tavo nuotraukas visad malonu žiūrėti, beje jos keliančios apetitą, o tai jau daug reiškia manau, nes sugebi perteikti ne tik žodžiais (beje kas man labai sunku padaryti), bet ir nuotraukos pagalba :*

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda, esi šaunuolė, jog saldukams sugebi skirti tiek dėmesio, nors aš mieliau ne saldiems tiek pat skiriu dėmesio, kita vertus, matau, jog abiems tas gaminimas teikia malonumą, tad su juo Tave ir sveikinu! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O taip Mindaugai, mano šeimoje skanumynų negali nebūti :D visi, tik pavalgę rimto maisto, ką prie kavos???...:)))
    Ir tikrai, svarbiausia, kad tai džiugina ir ar su saldžiais kepiniais ar nesaldžiais, svarbiausia, kad tai mums teikia malonumą ir leidžia išreikšti save..
    Ačiū! Linkėjimai :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na ir aš kepiau šiuos sausainėlius, tačiaus vos įkišus juos į orkaitę visi "vulkaniukai" subliuško ir išsiliejo per visą skardą...taigi juos belipdydama sugaišau gal 1h o rezultatas lygus 0

    AtsakytiPanaikinti
  9. AGNE, kaip nefaaaina :(, įdomu kodėl taip nutiko, o kad galėčiau, tuoj pat pavaišinčiau Jus jais, kad tik palengvinčiau jūsų nusivylimą...o aš kaip tik ateinančią savaitę, jei nieks nesutrugdys, esu nusiplanavusi juos vėl kepti... dar kart apgailestauju, labai gaila, kad Jums nepasisekė...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na taip, bet manau reiks dar kada pabandyti iškepti šiuos vulkaniukus:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. AGNE, ačiū Jums už optimizmą, o aš išsikepsiu juos dar kartelį, žiūrėsiu ar viskas gerai :);)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Šiame recepte tikrai reikėtų pakoreguoti tešlos produktų proporcijas, nes vos įdėjus į orkaitę viskas sugriuvo. Buvo labai skaudu, nes labai stengiausi ir sugaišau daug laiko :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, labai užjaučiu dėl nepavykusių sausainių, bet žinokit nesuprantu kas galėtų būti su juo ne taip, kadangi gaminau juos jau du kartus ir abu puikiai gavos... tikiu, kad problema miltuose, kokius naudojote? ir ar visus produktus rinkotės tokius kokie nurodyti recepte?

      Panaikinti
    2. Viską dariau tiksliai, kaip recepte, produktus svėriau 1 gramo tikslumu. Naudojau labai kokybiškus ekologiškus miltus, kuriuos visada naudoju ypatingiems kepiniams, ir kurie niekada dar manęs nepavedė. Išties labai gaila, kad nepavyko, bet idėja tikrai originali ir įdaras skanus.

      Panaikinti
    3. Tada nė nežinau ką ir pasakyti, nes man puikiai viskas gaunas, receptus visada rašau kruopščiai ir taip kaip pačiai gaunas... būna ir man, kad gaminu pagal kokį receptą ir nesigauna, bet ką gi, taip jau yra ir turbūt visiems visko pasitaiko...
      Linkiu Jums sėkmės! :)

      Panaikinti
  13. Skonis nerealus,taip patiko kad kepiau dvi dienas iš eilės.Tik man formos nėjo tokios gražios išgauti ;-)
    Ačiū už skanius,įdomius receptus ;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ligita, kaip smagu žinoti, kad viskas gerai gavosi, ačiū, kad pasidalinote savo įspūdžiais :)

      Panaikinti