2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Porų ir bulvių sriuba

Skani, paprastai pagaminama sriubytė, verta pagyrų :). Užmačiau ją pas Indrę ir iškart užsinorėjau karštos garuojančios sriubytės, nes paskutiniu metu tupiu susisukusi į storiausią megstuką, lyg būtų viduržiemis! Be to šaldytuve kaip tik tūnojo poras, kurį jau reikėjo gelbėti. Taigi receptas pačiu laiku:)
P.s. dariau iš puse normos, bet sriubytės gavosi tikrai pakankamai.


Mums reikia:
1 vid. dydžio griežinėliais supjaustyta morka
1 mažas susmulkintas svogūnas
1 nedidelis griežinėliais supjaustytas poras (~200 g, nulupus nereikalingas dalis, man gavosi 160 g, užteko)
~200 g nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių
1 susmulkinta česnako skiltelė
1 griežinėliais supjaustyta ''Medžiotojų'' dešrelė (nebūtinai)
1,5 vištienos sultinio kubeliai (galima naudoti ir daržovių sultinį)
šviežiai maltų juodųjų pipirų
šlakelis aliejaus

grietinės sriubai pagardinti (nebūtinai)


Visas daržoves ~10 min. vis pamaišant pakepinti uždengtoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Tuo tarpu puode užvirinti 1 l vandens, sukrėsti pakepintas daržoves, įmesti sultinio kubelius, sumesti pjaustytą dešrelę (ją dėjau tik todėl, kad mano vyrui sriuba be mėsos - ne sriuba :D, dešrelė čia labai tiko), viską pamaišyti, kad ištirptų sultinys ir virti dar apie 10 min., tol kol bulvės bus minkštos. Pagardinti pipirais.
Sriubytę dar pagardinome grietine:).


Skanaus:)

2 komentarai:

  1. Atrodo skaniai :) jei būtų ir maniškis buvęs irgi būčiau turėjusi mėsa gardinti, nes kas be mėsos tas ne maistas :]]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Indre:)
    Tai va tie vyrai :D, nieko jie nesupranta ;):D

    AtsakytiPanaikinti