2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Rūgštynių sriuba



Mums reikia:
pora gniūžčių šviežių rūgštynių ar 3-4 v.š. konservuotų
3 nemažos bulvės pjaustytos kubeliais
~ 500 ml mėsos sultinio
~500 ml vandens
2 kietai virti kiaušiniai
nedidelis mėsos gabaliukas ar mėsos dešrelė
nedidelis svogūnas
druskos
juodųjų pipirų
grietinės

Į puodą supilti vandenį, suberti bulves, padruskinti ir virti kol bulvės bus beveik išvirę.
Šviežias rūgštynes gerai nuplauti, nuskabyti kotelius ir stambiai supjautyti. Mėsytę smulkiai supjausčius ant šlakelio aliejaus pakepinti, suberti svogūnus, šiek tiek padruskinti, pagardinti pipirais ir pakepti kol svogūnai suminkštės. Kiaušinius smulkiai supjaustyti.
Į puodą su bulvėmis supilti sultinį, suberti pakepintą mėsytę, kiaušinius ir rūgštynes, virti kelias minutes. Jei reikia dar padruskinti.
Pagardinti šaukšteliu grietinės.

Skanaus:)

5 komentarai:

  1. Mano viena mėgstamiausių sriubyčių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha ir mano :)o ši gavosi tokia skani:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kazkada vyko konkursas(nepamenu tik kur) : graziausia rugstyniu sriubos nuotrauka. Tai zinai, gaila kad jau saukstai po pietu nes buciau tau pirma vieta skyrus!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geeeeras:DDD kaip fainiai:) žinok, tikrai ne taip ir lengva ją buvo skaniai nufotkint :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Normally I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured
    me to try and do so! Your writing style has been surprised me.
    Thank you, very great article.
    Feel free to visit my webpage :: Ball Honeys

    AtsakytiPanaikinti