2011 m. gegužės 3 d., antradienis

Blynai su Ricotta

Na žinokit nuostabūs blyneliai, purūs, lengvučiai tokie tirpsta burnoje, tikrai tikrai:), verti pagyrų:)


Tešlai reikia:
1 stiklinė miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
2-3 v.š. cukraus (priklauso kaip saldžiai mėgstate ir su kuo valgysite)
2 kiaušiniai
0,5 a.š. vanilės esencijos
0,5 puodelio pieno
1 puodelio ricotta varškės (1 pakuotė, lyg 250 g)


Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti vanilės esenciją, pieną ir ricottą. Pilti į miltus ir atsargiai išmaišyti kol gausis vientisa masė.
Įkaitinti keptuvę (aš jokių riebalų nenaudojau) ir iškepti blynus.
Valgyti tinka su grietine, šokolado padažu, uogiene ar su kuo tik širdis geidžia:).

Šaltinis Kali Orexi

Skanaus:)

4 komentarai:

  1. Atrodo labai dailiai, puikios nuotraukos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man ir vaikams super skanūs blynai su rikota. Dažnai vietoj rikotos dedu maskarponės, kreminio sūrio ar graikiško jogurto.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta tikrai skanumėlis :), aš pirmą kart valgiau tokius blynus, bet tikrai nepaskutinį, labai patiko:), o su mascarpone jaučiu išviso pasaka:)

    AtsakytiPanaikinti