2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Imbieriniai sausainiai pertepti šokoladu

Čia dar vienas užsilikęs receptukas. Sausainėlius taip pat dariau dar prieš Velykas vaikams:)
 Paprasti, bet skanūs sausainiai.


Tešlai reikia:
120 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
70 g kambario temperatūros sviesto
50 g rudojo cukraus
1 kiaušinio trynys

Sausainių pertepimui reikia:
100 g juodojo šokolado
1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero

Į dubenį suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Kitame dubenyje išplakti sviestą su cukrumi, įdėti trynį ir dar paplakti iki vientisos masės. Suberti miltų mišinį ir užminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 10-15 min.
Orkaitę įkaitinti iki 175-180 C temperatūros.
Iš tešlos iškočioti maždaug 3mm storio lakštą ir supjaustyti norimos formos sausainėlius. Sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir šauti į orkaitę. Kepti ~12-18 min.
Vandens vonelėje išlydyti šokoladą, suberti imbierą, išmaišyti. Šiek tiek pravėsinti ir pertepti sausainius. Galima papuošti tuo pačiu šokoladu arba įspausti kokius nors ornamentus:)

Šaltinis A sticky affair

Skanaus:)

4 komentarai:

  1. Heh niekad nepagalvojau imbierinukų į šokoladą mirkyti - vienus sutriauškinu :]]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vieni jie irgi liuks, šie tokie pagerinti:), šokoladas labai tiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paprasti bet jau dailūs ♥♥♥ man tik stiklinės pieno betrūktų :)

    AtsakytiPanaikinti