2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Viščiukų sparneliai aštriame marinate

Mmmmm skanumėlis, patikėkit:). Puikiai tiks ir šaltam užkandžiui.
Siūlau pabandyti:)



Mums reikia:
1 kg vištienos sparnelių
3 skiltelės česnako
1 a.š. Tabasco padažo
~1-1,5 a.š. druskos
3 v.š. pomidorų padažo (geriau būtų pomidorų pastos, bet vis pamirštu nusipirkti:))
1 v.š. medaus
2 a.š. garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. susmulkintų čiobrelių (dėjau šviežius raudonėlius)
1 a.š. susmulkintų rozmarinų
šlakelis alyvuogių  aliejaus 


Viščiukų sparnelius nuplauti ir nusausinti. Česnako skilteles nulupti ir susmulkinti, suberti į dubenėlį, dėti pomidorų padažą (arba pomidorų pastą), medų, Tabasco, druską, garstyčias, supilti citrinos sultis, aliejų ir suberti prieskonines žoleles. Viską išmaišyti. Marinatas paruoštas.
Imti po vieną sparnelį ir apvolioti marinate, dėti į kepimo skardą ir ant sparnelių paskirstyti likusį marinatą. Palikti šiek tiek pasimarinuoti (aš kepiau iškart).
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą uždengti aliuminio folija, padaryti pora skylučių ir šauti į orkaitę. Kepti ~20 min, o tada nuimti foliją ir dar kepti ~30 min.

&&&&&&
Šaltinis Just good food

Skanaus :)

12 komentarų:

  1. Atrodo išties gardžiai. Mano pietums makaornai su vištiena aštria, kažkiek panašu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū:)Na va kaip mes čia abi derinamės:), lauksiu nuotraukų:), o šį gardumyną valgėm vakar, šiandien bandysiu cukinijas keptas orkaitėje:) žiūrėsim kas gausis, tikiuos neliksim be vakarienės :D
    O tiesa, kaip tavo mėsytė vermute? ar jau kepei?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nebus nuotraukų - makaronų fotkint nemėgstu.
    Mėsa gavosi skani, tik niekuo neypatinga. Per 2 valandas kepimo visas vermuto skonis išgaravo. O nuotraukų padaryti nespėjau :]] nors ir neverta - su paprastu sultiniu troškinta jautiena turbūt būtų buvusi tokio pat skonio.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tai apkepų nemoku fotkint, jie man neišvaizdūs, o makaronų dar nebandžiau:)
    Keista, kad mėsytė gavosi tokia niekuo neįpatinga, vis gi vyne marinuota buvo, gal tiesiog netinka saldus vynas..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na jei savaitgalį būsim ir vagysim namie :) tai išbandysiu. Einu tik į apsipirkimo sąrašiuką tabasco užsirašyti (senatve ...hihi).nors žinai, harissos pastos dar turiu o ji taip pat velniškai aštri ;) Ačiū už idėją!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi žinok, sumaniau gi aš paragauti tabasco, lyžtelėjau liežuvio kampučiu ir tą pačią akimirką pasigailėjau :DDD aštrumėlis neišpasakytas! išgėriau 2 puodelius vandens ir vistiek burnoje jautėsi 'karštis' :D tai vat galvelė :)
    O sparneliai tikrai skanūs ir labai paprasta pasigaminti. Jei ta pasta irgi labai aštri tai žinok nereiktų pirkti tabasco, puikiai tiks ir ji. Sparneliai nesigauna aštrūs, jie tokie su vėliau pajuntama šiokia tokia aštrumo gaidele:)
    Sėkmės jei gaminsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aįtrumą nuima pieno produktai - ledai, grietinė ir pan. ;) gal tik pačio pieno nerekomenduočiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jau vishtike orkaitei, tikiuosi bus tokia gardi kaip ir atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dėkui Edgarai :) lauksiu vertinimų ;) smagu, kad bandai :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Išbandyta!Na ką galiu pasakyti..nuostabu!Ir skonis ir vaizdas puikus gavosi...

    AtsakytiPanaikinti