2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Sausainiai prie vyno ar alaus

Skubu jums juos parodyti, nes tai kaip tik savaitgaliui tinkantys sausainėliai. Jie liuksiški, trapūs, nesaldūs ir tikrai labai tinka prie alaus, išbandyta;).



Sausainių tešlai reikia:
60 g miltų
60 g nedideliais gabalėliais pjaustyto kambario temp. sviesto
60 g smulkiai tarkuoto kieto sūrio
1/4 a.š. kepimo miltelių
mažas žiupsnelis druskos
mažas žiupsnelis pipirų
žiupsnelis cukraus
raudonosios paprikos miltelių
grietinėlės sausainių aptepimui
sezamo sėklų (nebūtinai)

Dubenyje išplakti sviestą su sūriu. Kitame dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir cukrų. Suberti į išplaktą sviestą su sūriu rankomis užminkyti minkštą tešlą. Padėti ją į šaldytuvą 30-60 min. (šį žinksnį aš praleidau, nes skubėjau).
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočioti maždaug 0,5 cm storio ir supjaustyti lazdelėmis, geriausia būtų jei turite spec. įrankį, kuris sausainėlių kraštus padaro vingiuotus, na bet jei neturite nieko baisaus, aš taip pat neturiu, tai pavinguriavau tiesiog pjaudama peiliu 'iš akies' :). Paruoštus sausainėlius sudėti ant folija išklotos kepimo skardos, patepti jų paviršių grietinėle, pabarstyti sezamo sėklomis ir paprikos milteliais.
Dėti į orkaitę ir kepti ~ 10-15 min., tol kol gražiai parus.
Šaltinis Eva Toneva

Skanaus :)

6 komentarai:

  1. Pasimainom - aš tau kremo, tu man sausainukų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtų įdomu paragauti tokio derinio:) gaila, kad sausainėlių gal pora belikę :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, kai vėl alučio panorėsim ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sausainėliai gavosi labai skanūs, bet jau toks mažutis kiekis išėjo iš jūsų pateiktų proporcijų :)) Tik paragavimui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki :D džiaugiuos, kad patiko :) o kiekius pasikoreaguokit pagal save ;)

      Panaikinti