2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Rabarbarų šerbetas

Pirmą kartą bandžiau daryti šerbetą, ir mano nuostabai pavyko :) visa jo konsistencija lygiai tokia kaip pirktiniame, kur ant pagaliukų :). O šiaip skanūs, tik gal kiek per saldžiai pasidariau :D


Mums reikia:
~250 ml vandens
~100 g šviežių rabarbarų (maždaug vienas puodelis supjaustytų gabaliukais)
0,5 puodelio cukraus (cukraus kiekį patariu dėti pagal save vis paragaujant)
mažas žiupsnelis druskos
1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
0,5 nubraukto a.š. tarkuoto šviežio imbiero

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliai gabaliukais. Suberti juos į puodą, pilti vandenį, berti cukrų, druską, apelsino žievelę, imbierą, uždengti ir užvirti. Pamaišyti vis. Pavirti ~10 min., tol kol rabarbarai labai suminkštės, o cukrus ištirps. Viską supilti į gilesnį indą ir blenderiu susmulkinti, kad gautųsi tyrelė, neliktų jokių gabaliukų. Visą tyrelę supilti į norimus indus arba į vieną indą ir dėti į šaldiklį kelioms valandoms, kol masė sustings ir bus kieta.

Viskas. Prieš patiekiant ~10-15 min. palaikyti kambario temperatūroje.

Šaltinis Simply recipes

Skanaus :)

14 komentarų:

  1. Ooo... kodėl baltas? Maniškis, kadais gamintas, rožinis buvo :))

    Skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gardžiai atrodo! Bet spalva irgi nustebino :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gavosi toks net ne baltas, o šviesiai žalsvas, nes pas mane rabarbarai labai jauni, parsivežiau iš kaimo, neiškenčiau, nuskyniau keleta, labai jau norėjosi su jais ką pabandyti, sekantį kartelį turėtų jau būti paraudę :)
    Bet skoniui spalva nemaišė, na tik turbūt jauni rūgštesni, o gal ir ne...:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai va taip dėl tos spalvos ;)
    O dabar pagalvojau gal jie tokios rūšies (žalios), visi ir didesni ir mažesni pas mane jie žali :DD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Va tai vienas is patiekalu kur jokiu emociju nesukelia...baisu, ane?

    AtsakytiPanaikinti
  6. :D tai kad nieko čia baisaus, aš irgi šerbetą renkuosi pakankamai retai, tik karštomis kaip ši dienomis, labiau patinka grietininiai ledai:)
    O šiuos ledus ragavo ir draugė ir brangiausiasis, buvo nustebę, kad tokie panašūs į parduotuvėse parduodamus:) pasigaminti ne tik lengva, bet ir nebrangu;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šiandien dariau šį šerbetą, laukiu kol sušals ir galėsiu paragaut :) tikiuosi bus tokie skanūs kaip atrodo šioj nuotraukytėj :)pas mane rabarbarai irgi žali :) ir šerbetas gavosi gerokai žalias :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rūta, tikiuos ir aš, kad patiks:) na jei mėgsti šerbetą tai turėtų patikti:)
    Lauksiu atsiliepimų;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na va, pagaliau sulaukiau ragavimo :) super skanu :)tik aš vietoj apelsino žievelės dėjau cinamono ir muskato :) labai nedaug, bet taip maloniai jaučias :)ryt pabandysiu nufotkint ir įdėt :) nors spalva tai visai neviliojanti :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rūta, kaip smagu, kad patiko :) labai džiaugiuosi!:)
    Lauksiu Tavo nuotraukų:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na va :) nuotrauka jau yra :) tik spalva vis nenustojo manęs stebinti :o po šaldymo ji pasidarė gelsva :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O, bėgu žiūrėti pas Tave Rūta:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai mėgstu šerbetus. Kai tik gausiu rabarbarų būtinai pasigaminsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Rennie smagu, lauksiu vertinimų;)

    AtsakytiPanaikinti