Pirmą kartą bandžiau daryti šerbetą, ir mano nuostabai pavyko :) visa jo konsistencija lygiai tokia kaip pirktiniame, kur ant pagaliukų :). O šiaip skanūs, tik gal kiek per saldžiai pasidariau :D
Mums reikia:
~250 ml vandens
~100 g šviežių rabarbarų (maždaug vienas puodelis supjaustytų gabaliukais)
0,5 puodelio cukraus (cukraus kiekį patariu dėti pagal save vis paragaujant)
mažas žiupsnelis druskos
1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
0,5 nubraukto a.š. tarkuoto šviežio imbiero
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliai gabaliukais. Suberti juos į puodą, pilti vandenį, berti cukrų, druską, apelsino žievelę, imbierą, uždengti ir užvirti. Pamaišyti vis. Pavirti ~10 min., tol kol rabarbarai labai suminkštės, o cukrus ištirps. Viską supilti į gilesnį indą ir blenderiu susmulkinti, kad gautųsi tyrelė, neliktų jokių gabaliukų. Visą tyrelę supilti į norimus indus arba į vieną indą ir dėti į šaldiklį kelioms valandoms, kol masė sustings ir bus kieta.
Viskas. Prieš patiekiant ~10-15 min. palaikyti kambario temperatūroje.Šaltinis Simply recipes
Skanaus :)
Ooo... kodėl baltas? Maniškis, kadais gamintas, rožinis buvo :))
AtsakytiPanaikintiSkanu.
Kaip gardžiai atrodo! Bet spalva irgi nustebino :)
AtsakytiPanaikintiGavosi toks net ne baltas, o šviesiai žalsvas, nes pas mane rabarbarai labai jauni, parsivežiau iš kaimo, neiškenčiau, nuskyniau keleta, labai jau norėjosi su jais ką pabandyti, sekantį kartelį turėtų jau būti paraudę :)
AtsakytiPanaikintiBet skoniui spalva nemaišė, na tik turbūt jauni rūgštesni, o gal ir ne...:)
Tai va taip dėl tos spalvos ;)
AtsakytiPanaikintiO dabar pagalvojau gal jie tokios rūšies (žalios), visi ir didesni ir mažesni pas mane jie žali :DD
Va tai vienas is patiekalu kur jokiu emociju nesukelia...baisu, ane?
AtsakytiPanaikinti:D tai kad nieko čia baisaus, aš irgi šerbetą renkuosi pakankamai retai, tik karštomis kaip ši dienomis, labiau patinka grietininiai ledai:)
AtsakytiPanaikintiO šiuos ledus ragavo ir draugė ir brangiausiasis, buvo nustebę, kad tokie panašūs į parduotuvėse parduodamus:) pasigaminti ne tik lengva, bet ir nebrangu;)
Šiandien dariau šį šerbetą, laukiu kol sušals ir galėsiu paragaut :) tikiuosi bus tokie skanūs kaip atrodo šioj nuotraukytėj :)pas mane rabarbarai irgi žali :) ir šerbetas gavosi gerokai žalias :)
AtsakytiPanaikintiRūta, tikiuos ir aš, kad patiks:) na jei mėgsti šerbetą tai turėtų patikti:)
AtsakytiPanaikintiLauksiu atsiliepimų;)
Na va, pagaliau sulaukiau ragavimo :) super skanu :)tik aš vietoj apelsino žievelės dėjau cinamono ir muskato :) labai nedaug, bet taip maloniai jaučias :)ryt pabandysiu nufotkint ir įdėt :) nors spalva tai visai neviliojanti :D
AtsakytiPanaikintiRūta, kaip smagu, kad patiko :) labai džiaugiuosi!:)
AtsakytiPanaikintiLauksiu Tavo nuotraukų:)
Na va :) nuotrauka jau yra :) tik spalva vis nenustojo manęs stebinti :o po šaldymo ji pasidarė gelsva :)
AtsakytiPanaikintiO, bėgu žiūrėti pas Tave Rūta:)
AtsakytiPanaikintiLabai mėgstu šerbetus. Kai tik gausiu rabarbarų būtinai pasigaminsiu.
AtsakytiPanaikintiRennie smagu, lauksiu vertinimų;)
AtsakytiPanaikinti