Labai paprastai pagaminamas desertas, bet atrodo prabangiai, o skonis superinis!!! Labai, labai patiko!!! Pagrindas tvirtas, bet neperkietas, o grietinėlės įdaras su avietėmis jau pats kalba už save :) Tikrai rekomenduoju :)
4 kiaušinių
125 g cukraus
90 g miltų
30 g nesaldžios kakavos
20 g kambario temperatūros sviesto
Įdarui reikia:
200 ml grietinėlės (35 %)
50 g cukraus
šiek tiek grietinėlės standiklio (dėjau ~1 a.š.)
200 g aviečių
cukraus pudros (nebūtinai)
Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir taps vientisa (~5-7 min.). Berti miltus ir kakavą, išmaišyti. Galiausiai sudėti sviestą ir dar kart išmaišyti iki vientisumo. Masę supilti į stačiakampę ar kvadratinę kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau kvadratinę formą (26x26), ji buvo per maža, bet ta forma, kuri būtų puikiai čia tikusi, kolkas atostogauja kaime (30x22) :). Jums patariu naudoti šiek tiek didesnę, nei kepiau aš, pagrindas bus plonesnis ir gražiau susivynios). Tolygiai paskirstyti ir pašauti į orkaitę. Kepti 6-8 min., vis patikrinti, nes plonas pagrindas greit iškepa.
Iškepus greit dar karštutėlį pagrindą dėti ant švaraus rankšluostėlio (labai tinka lininis, nes prie jo nelimpa) popieriumi į viršų, jį nulupti ir kartu su rankšluostėliu susukti į vyniotinį taip, kad rankšluostis susivyniotų į vidų (kaip įdaras :D). Palaukti kol visiškai pravės.
Pasiruošti įdarą. Atšaldytą grietinėlę išplakti kartu su cukrumi ir standikliu iki standumo. Avietes pasmulkinti (kelias pasilikti sveikas papuošimui) ir atsargiai įmaišyti į išplaktą grietinėlės masę. Šiek tiek grietinėlės masės pasilikti be aviečių papuošimui.
Vyniotinio pagrindą labai atsargiai, kad nelūžtų, atvynioti, rankšluostėlį pašalinti, o vietoj jo biskvitą tolygiai ištepti plakta grietinėle su avietėmis. Vėl suvynioti, dėti į pailgą lėkštę siūle į apačią ir papuošti. Pabarstyti cukraus pudra. Laikyti šaldytuve bent kelias valandas. SKANAUS!!!
Šaltinis Bocados dulces y salados
Ankstyas rytas, is iprocio atsidarau Tavaja svetaine, nors ir zinau,kad vakar maciau du naujus receptus, ir randu stai sita grazuoli vyniotini.Mmmm.... Turiu saldiklyje tik melyniu,tad iskepsiu iprasta pyraga kuri kepu su visokiomis uogomis. Nes po sito skanumyno nuotrauku, tiesiog negaliu nieko nekepti siandiena:-))
AtsakytiPanaikintiatrodo puikiai, o jau avieciu grozis!
AtsakytiPanaikintiLINA, kaip faina!!! kepsi pyragą, super!!! aš irgi jau ieškausi receptuko kokio skanaus, šį kart obuolių pyrago, nes iš kaimo parsivežiau, tai noris juos panaudoti :) tai va :) kepsim šiandieną kartu ;)
AtsakytiPanaikintiDėkui NERINGA :), čia tos avietės gigantės, vieniems jos neskanios, kitiems beskonio, bet tokios jos, kai neprinokę, o kai išauga iki reikiamo dydžio, pasidaro tokios gan minkštos, net sakyčiau peraugę, tada jos ir skanios ir saldžios :) ir labai gražios :) kepiniuose puikiai tinka :)
AtsakytiPanaikintiReda,parasyk koki pyraga obuoliu kepsi. Nes man - visi pyragai skanus, bet obuoliu skaniausias:-)) As daznai kepu stai sita
AtsakytiPanaikintihttp://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=22500165
Labai skanu ir karstas ir saltas. Ypac ta plutele ant virsaus,kai jis jau atsala.
LINUT, turbūt paprasčiausią, jį anksčiau labai dažnai kepdavau, bet dar neišsirinkau kolkas, nelabai yra laiko ieškoti naujo receptuko :) bet dar pažiūrėsiu, gi vakuoju vis :DDD beprotystė kažkokia :DDD
AtsakytiPanaikintiJei liks laiko paieškosiu ir įdomesnio ;)
O šiaip turbūt skanesnio dar nesu valgiusi už šį :)
http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2011/03/vilmos-ubuoliu-ir-varskes-pyragas.html - bet čia jau ir su varške..
O taip,Reda,su manu kruopomis,matyt,pats paprasiausias pyragas!:-)) Produktu minimumas, ir rezultatas visada garantuotas.Todel daznai ir atsiranda virtuveje tas pyragas:-)) Siaip as kepu su trapia tesla obuoliu pyraga, kartais apversta su karameliniais obuoliais. Kartais su sluoksniuota tesla. Ruduo man neisivaizduojamas be obuoliu pyrago.
AtsakytiPanaikintiButinai ir as pabandysiu iskepti ta obuoliu-varskes pyraga. Kai tik gausiu varskes.Visuose "uzsieniuose" beda su varske. O ta pyraga vis girdziu giriant.
Nu va kiek Tu obuolių pyragų įvairių įvairiausių esi kepusi :) labai skaniai skamba:) jei tik galimybės leis rudenį, kai obuolių metas, bandysiu ir aš kuo įvairesnių :) tik va, neaišku kaip bus su laiku...
AtsakytiPanaikintiNiu o kepei kokį pyragą vakar?;) aš jau rodau savajį :D
Nepamenu is kur pas mane yra atsirades sis receptas,nes turiu ji senai.
AtsakytiPanaikinti150gr kambario temperaturos sviesto, isplakti su 100gr cukraus, ideti viena kiausini, 100ml kefyro arba jogurto (be priedu),200gr miltu, 1a.s.kepimo milteliu,tiek pat vanilinio cukraus.
Tesla dedame i forma, ant virsaus - uogos arba vaisiai. Priklausomai nuo ju rugstumo, apibarstome virsu cukrumi. Kepti ikatintoje orkaiteje iki 180C apie 40-45min.
Vakar buo su saldytomis melynemis,nes turejau dar nuo praeitos vasaros:-))Uogu as dedu 250-300gr
O Dievuliau, man net širdis sustojo, rimtai... nerealu
AtsakytiPanaikintiLINUT - prie progos reiks išbandyti :) dėkui ;)
AtsakytiPanaikintiDėėėėkui VILMUT :*
Vaizdas tai nerealus. Jau kelinta diena žiūriu ir negaliu atsižiūrėti :DD
AtsakytiPanaikintiAčiū AGUONĖLE :) skanu , man labai patiko pagrindas, toks kažkoks nebiskvitiškas, nebulkinis..:D Neminkštas, bet ir neperkietas, vien žodž bent man - taip... jei norisi lengvo, burnoje tirpstančio, tai čia ne toks..
AtsakytiPanaikintiO jau koks grazuolis, ohoho... butinai reikes pabandyti issikepti :)
AtsakytiPanaikintiJURATE - ačiū Tau! tikiuos patiks :);)
AtsakytiPanaikintiKooks gražus. Gaila - aš jų (vyniotinių) vis dar bijau po paskutiniu nepavykusio atlupimo nuo popieriaus (o naudoju tai silikonu dengtą Fino...)
AtsakytiPanaikintiAčiūūū INDRE :)
AtsakytiPanaikintiŽinok tikrai siūlyčiau nebijoti, nes bent šitas labai paprasta buvo pasigaminti, pagrindas nėra super minkštas, kai būna kitų vyniotinių biskvitai, todėl visiškai neprilipo prie kepimo popieriaus, o jei dar Tavo geras, tai tikrai nėra ko bijoti.. :)
Fantastiškai atrodo, nuostabus vyniotinis ir tiesiog pritrenkiančios nuotraukos! Šaunuolė, Reda! :))
AtsakytiPanaikintiDėkoju ASTA!!! :) begalo malonu!!!
AtsakytiPanaikintipaskutinėje nuotraukoje tas gabaliukas atrodo kaip iš aukščiausios klasės restorano...
AtsakytiPanaikintikad man kas tokį dabar desertui atriektų - daug ką atiduočiau :)
EGIDIJA kaip malonu! Ačiū!!! :)
AtsakytiPanaikintilabas, norejau paklausti, o kas cia per grietinėlės standiklis?
AtsakytiPanaikintiSveiki, grietinėlės standiklis tai tokie milteliai, kuriuos reikia suberti į grietinėlės plakimo pabaigą, ji tada būną standesnė tokia, tvirtesnė, naudoju Dr. Oetker.
AtsakytiPanaikintiP.s. įveskite į google, pamatysite kaip atrodo pakelio išvaizda, jų būna pirkti turbūt kiekviename prekybos centre šalia prieskonių, želė, tortų puošmenų ir pan. prekių :)
Dekui, tikiuosi, kad siuos miltelius rasiu ir Airijoje, nes vyniotinis atrodo nerealiai :), tikrai privalau pagaminti
AtsakytiPanaikintiVILKE, tas standiklis nėra pati didžiausia būtinybė, bet aš juos naudoju apsidrausdama, kad grietinėlė tikrai būtų tvirta... ir jei nesate dariusi vyniotinių tai pirmas kartas gali atrodyti pakankamai sudėtingas... todėl primenu, kad nuo biskvito tik išimto iš orkaitės iškart nulupti kepimo popierių, nelaukite, ir susukite su rankšluostėliu dar karštutėlį, nes pravėsęs jis skylinės!
AtsakytiPanaikintiDabar pagalvojau, kad alternatyva grietinėlės įdarui būtų tiesiog varškės ar grietinėlės sūrio įdaras, skonis bus dar puikesnis ir nereikės grietinėlės standiklio! :)
Sėkmės, tikiuos viskas pavyks, laikysiu kumščius :))
Sveiki,
AtsakytiPanaikintio gal galima tą grietinėlės standiklį pakeisti tiesiog želatina, kad grietinėlė būtų tvirta? :)
LABAS,ar galima deti saldytas uogas.Aciu uz atsakyma ir nuostabios nuotraukytes.Super.
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau, kad atrašau tik dabar, bet buvau išvykusi..
PanaikintiGrietinėlės standiklį naudoti tiesiog žymiai paprasčiau, o su želatina irgi įmanoma, tik daugiau darbelio ;) o apskritai, tai manau gautųsi ir be grietinėlės standiklio :)
O dėl šaldytų uogyčių nepatariu, nors nebandžiau... bet aš šviežias uogas keisčiau tiesiog kokia braškių uogiene, tik cukraus kiekį koreaguoti tada jau...
Ir ačiū, malonu :)
Labai aciu uz atsakyma
AtsakytiPanaikintiTai kad nėra už ką ;)
Panaikinti