Puslapiai

2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

CINAMONINĖS BANDELĖS GLAISTYTOS VARŠKĖS KREMU

Šių bandelių skoniui nusakyti daugžodžiauti nereikia, nes jos TOKIOS SKANIOS, ne tas žodis!!! O minkštumas... kol šviežios burnoje tiesiog tirpte tirpsta :) dabar žinau, kad cinamoninių bandelių favoritės nuo šiol yra būtent šios ir ne kitaip! Ir jei cinamonas yra Jūsų draugas ir nesibaiminate, kad  štai pavasaris 'ant nosies' ( figūra ir t.t.) - bandykite ir nedvejokite! 

O skaniausios jos dar šiltos, todėl jau atvėsusias prieš valgant pašildykite! ;)


Formą pasirinkite geriau didesnę, nei mažesnę ir palikite šiek tiek laisvos vietos. Aš tinkamos neturėjau, todėl  ir naudojau tiesiog prie orkaitės priklausančią kepimo skardą. 


Tešlai reikia:
180 ml šilto vandens
21 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
120 g cukraus
1 nubrauktas a.š. druskos
60 ml pasukų (arba pieno, kefyro)
1 kiaušinio
60 ml augalinio aliejaus
4,5-5 puodelių miltų (puodelis 240 ml)


Įdarui reikia:
~50-60 g kambario temperatūros sviesto (arba margarino)
~4 v.š. rudojo cukraus
2 a.š.cinamono
2 v.š. kukurūzų krakmolo


Į dubenį supilti šiltą vandenį, sudėti mieles, suberti 1 v.š. cukraus, išmaišyti ir palikti šiltai, kad suveiktų mielės, suputotų (apie 10-15 min.). Vėliau supilti likusį cukrų ir druską, išmaišyti.
Kitame dubenyje paplakti kiaušinį, ten pat supilti aliejų ir pasukas, gerai išmaišyti / išplakti. Supilti į mielių /vandens mišinį ir išmaišius palaipsniui berti miltus, užminkyti tešlą, minkyti apie 7-10 min. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų, maloni liesti. Suformuoti rutuliuką, dėti į dubenį, uždengti rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti ~1 val. (pakilti turi dvigubai).
Pasiruošti įdarą. Nedideliame dubenėlyje suberti cukrų, cinamoną ir krakmolą, išmaišyti.
Ant švaraus stalo pabarstyti šiek tiek miltų ir iš pakilusios tešlos iškočioti gan ploną ~3-5 mm storio stačiakampio formos lakštą (gaunasi labai didelis lakštas, todėl pasiruoškite pakankamai vietos arba dalinkite tešlą pusiau ir kočiokite per du kartus). Tešlos paviršių tiesiog rankomis gausiai ištepti įdarui skirtu minkštu sviestu, vieną kraštą paliekant švarų (~2 cm). Tada visą plotą, kuris išteptas sviestu tolygiai užbarstyti cukraus, krakmolo ir cinamono mišiniu. Atsargiai, kruopsčiai susukti į vyniotinį pabaigiant švariuoju kraštu (tuo ant kurio neužtepta sviesto ir neužbarstyta cukraus mišiniu). Ir supjaustyti  maždaug į 2 cm storio griežinėlius. Spirale į viršų suguldyti juos į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, palikti tarpelius (nes pakils ir išsiplės). Uždengti plėvele ir palikti pakilti apie 40-60 min.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Šauti į orkaitę pakilusias bandeles ir kepti ~15 minučių arba tol, kol gražiai paruduos, tiesiog stebėti.


Varškės kremo glaistui reikia:
~80 g kreminės varškės
~40 g kambario temperatūros sviesto
1 v.š. auksaspalvio sirupo (arba skysto medaus)
1/2 a.š. vanilės esencijos (nebūtinai)
1 a.š. citrinos sulčių
~ 60 g cukraus pudros (arba pagal skonį)

Dubenėlyje sukrėsti varškę, sviestą, supilti sirupą, esenciją, citrinos sultis ir suberti cukraus pudrą, gerai išmaišyti/ išplakti iki vientisos masės. 
Iš orkaitės ištrauktas bandeles aptepti glaistu ir MĖGAUTIS!!!

Šaltinis Lauren's Latest

SKANIŲ AKIMIRKŲ! ;)

15 komentarų:

  1. Atrodo fantastiškai! O aš nebespėju pildyti sąrašo ir rasti laiko kepimams - naujas darbas užima daug laiko. Na bent seilę pavarvint galima į tokius skanėstus pas kitus :]

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo, kaip faina, naujas darbas-nauji vėjai :) smaguu, sėkmės didžiausios naujame darbe :) Užimtumas gerai, nes reiškia, kad esi reikalinga :) laukiam Tavo naujų skanėstų INDRUTE ;)

      Panaikinti
  2. Aha, aš irgi turiu sąraše šitas bandeles. Man tas "cream cheese frosting" irgi skanus be galo pasirodė. Bet kažkaip jau mano "must try" sąrašas per ilgas pasidarė :( ar dar liko šitų bandelių? :) Užsukčiau popietinės kavos :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O VILMUTE, šios bandelės keptos ne šiandien ir ne vakar :D o Tavo apsilankymo proga ir naujų prikepčiau ;) o tas kremukas labai čia dera ...
      Tiesa dėl sąrašo, tai žinok pas mane jis irgi kolometrinis, kažin, ar įmanoma viską suspėti... viską išbandyti.. aš jau bent retsykiais pasistengiu jį peržiūrėti ir į priekį atsikeliu receptus, kuriuos noriu išbandyti tuoj pat :)

      Panaikinti
  3. As esu "nubausta" - keliems menesiams atsiradau bute,kuriame NERA ORKAITES!!!!! Na, nesigilinsiu cia su isvedziojimais, kaip galima gyventi be orkaites. Kazkas gali,bet man cia beveik "tragedija":-)) Noras gaminti yra uzmustas:-))) Tad as tik galiu geretis Tavo kepamais skanestais,Reduk:-) ir paguosti save,kad gal keli kilogramai nuo slaunu nutirps:-))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Perskaičiau su šypsena veide :D žinoma ne dėl to, kad atsiradai bute, kuriame nėra orkaitės, bet dėl to, kad Tu vistiek sugebi į viską žvelgti su jumoru, paskutinė frazė apie šlaunis :DDD superinė LINUT :D
      Labai Tave suprantu, nes jei iš manęs kas ją atimtų būtų ne kas, tikrai likčiau nelaiminga... Todėl linkiu kuo greičiau atsirasti ten, kur orkaitė būtų ir ji puikiai veiktų :)
      Ir ačiū ačiū ačiū už Tavo buvimą kartu :*

      Panaikinti
  4. kazkas neralaus! Atrodo fantastiskai. Ir lekstute labai grazi...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bandeles su cinamonu - tai mano pats mylimiausias kepinys; be konkurencijos; tavosios super grazios;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. AUŠRUT ačiū :* man irgi jos skaniausios, dar kai pati nekepiau, kiek save pamenu, dažniausiai cinamonines ir pirkdavau, na dar su varške :) bet būtent šios, namie keptos, pranoko visus mano lūkesčius :)

      Panaikinti
  6. Reda, bandelės - NEREALIOS! Aš jau nebeimu į galvą, kad eilinį kartą būsiu išbarta dėl tokio "geruoliško" pastebėjimo...
    Kepam ir mes tokias, dar razinų įbarstom. Nesiseka man jų gražiai nufotografuoti - nededu recepto, juolab - nuotraukų, kad žmonių negąsdint :D
    Jau stoju į eilę norinčių pas Tave į svečius įsiprašyti :)
    Prašom prikepti pyragų, tortų, mėsytės suktinukų, visų tų skanių bandelių. Aš - kaip Karlsonas - viską sušlamšiu ir dar paprašysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. KRISTUTE sveikaaa :) oi soriukas, kad neatrašiau taip ilgai :) (su dukryte buvom ligoninėj)..
      Fainuole Tu :) žinok man irgi šitos bandelės tokios nerealios, kad tikrai :D džiaugiuos, kad išbandei ir taip patiko :)
      O į svečius mielai prašome, kavos, arbatos? ;)

      Panaikinti
  7. Mieloji, tai jau apsirgot pavasario vidury...
    Arbatos, prašom, ir daug daug skanėstų ;)
    Sveikit :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Bandelės išties nuostabiooooos :) šiandien išbandžiau:) Tik man prireikė daugiau miltų nei nurodyta recepte.. :)
    O glaistas.... Mmmm.. Tikrai labai dera prie šių bandelių.. Skonis - pasakiškas:) Labai ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti