Puslapiai

2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Riešutų ir vyšnių kąsneliai

Sakyčiau tokie net sveikuoliški,  paprastučiai, lengvai pasigaminami saldainiukai:)

Mums reikia:
60 g migdolų (org. recepte imta 120 g migdolų, žemės riešutų nedėta)
60 g žemės riešutų be odelių
80 g cukraus
35 g džiovintų vyšnių
50 g miltų
2 a.š. vandens
1 kiaušinio baltymas
2 a.š. aliejaus (naudojau alyvuogių)
keli lašai vanilės esencijos
keli lašai migdolų esencijos (neturėjau nedėjau)
50 g juodojo, pieniško ar baltojo šokolado (aš naudojau juodajį ir pienišką)
Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros.
Į smulkintuvą suberti riešutus, džiovintas vyšnias, cukrų ir viską susmulkinti (turi gautis maži gabaliukai, neturi gautis košė). (Šaukštelį masės atidėti pabarstymui.)  Į susmulkintą mišinį suberti miltus ir supilti vandenį, aliejų, kiaušinio baltymą, vanilės ir migdolų esencijas. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės (jei jums atrodo, kad masė per sausa, galima įpilti dar šiek tiek vandens).
Rankomis suformuoti mažus rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 10-12 min. Saldainiukų apačia turi paruduoti, o viršus išlikti neparudęs.
Išimtus iš orkaitės atvėsinti.
Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Kiekvieno rutuliuko apatinę pakepusę dalį iki pusės ar šiek tiek mažiau merkti į šokoladą, kad nesimatytų ta parudavusi dalis ir pabarstyti smulkintais riešutais ar smulkintomis džiovintomis vyšniomis (dar galima, jei merkiate į juodajį šokoladą, saldainiukų viršų pabarstyti baltojo šokolado drožlėmis ar atvirkščiai).

Šaltinis knyga ''Dovanos iš virtuvės''

Skanaus :)

12 komentarų:

  1. Dėkui Asta, labai malonu, kad patiko, kaip jau buvau minėjusi, kas matosi nuotraukoje - viskas daryta - lipdyta mano rankomis :D įskaitant indelius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. grožių grožis. čia turbūt porcelianas? kažkada buvau prisilietusi prie juodosios keramikos - lankiau pamokėles, lipdžiau... vyro mama irgi keramikė-restauratorė. smagus užsiėmimas ta keramika :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū dar kart labai Asta:)
    OO pamokėles lankei, šaunuolė:) tik nevisi pamilsta keramiką, bet kas pamilsta tie iki grabo lentos kaip sakoma :D Įdomu būtų pamatyti ką esi nulipdžiusi:)
    Taviškės anytėlės darbas labai įdomus (kartais ne Kaune?),savo darbų nekuria?
    O čia pas mane taip, Tu teisi:)- lipdomas porcelianas:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. oi mano tai tokie labiau pradžiamokslės darbeliai :)))va čia dubenėliai du matosi: http://astosvirtuve.blogspot.com/search/label/SUGAR-FREE
    o anyta dirba Vilniaus Dailės Muziejuje - P.Gudyno restauravimo centre :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oho sakai pradžiamokslės darbeliai :)nieko sau tada jei tokia Tavo pradžia;) labai labai gražūs dubenėliai!
    O anytėlės tai nepažįstu tada :) nes aš Kaune tupiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai gražiai ir skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū labai Indre:) šiuos saldainėlius ir kitus sausainėlius (parodysiu vėliau) dariau dar prieš Velykas mažiesiems smaližiams dovanų:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Reda, mieloji, parašyki, kur mokaisi keramikos? Tas pats klausimėlis skirtas ir Astai. labai norėčiau ir aš paminkyti savo mintis :) Vyrą pradžiūginčiau, kad išmokau amato :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gražina Greta:) ogi Dailės institute Kaune (Vilniaus Dailės akademijos fakultete), tai žinoma ne šiaip pamokėlės, 4 ar 6 metų studijos, mano specialybė - keramikė:), baigiau prieš 4 lyg metus.
    Kur kokių kursų ar pamokėlių būtų galima praeiti nežinau, nebent
    to amato galėčiau pamokinti aš pati ;):D tik vėl gi kolkas neturiu dirbtuvėlių, jos dar ateity, kai pasistatysim savo nuosavą būstą:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gražina Greta, keramikos užsiėmimus kadaise lankiau užupyje (Vilniuje) pas Ievą - jos visa šeima keramikai. čia kalbu būtent apie juodąją keramiką. Jie šiuo metu turi dirbtuves Naugarduko g. čia daugiau informacijos apie juos: http://ceramics.w3.lt/

    šiaip užupyje mačiau yra įsikūrusi nauja keramikos studija - prie pat kavinės "Angelas". ten kiekvieną mėnesio pirmą trečiadienį (jei neklystu dėl savaitės dienos) vyksta nemokami užsiėmimai...

    AtsakytiPanaikinti