Puslapiai

2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Pagražinta ruginė duona

Tai štai ir antroji mano improvizacija iš to paties raugo. Patiko gauta duonos išvaizda, o ir skonis sodresnis, be to bijantiems išsikepti 100 % ruginę duoną, puiki mintis išbandyti pusiau 100 % ruginę, pusiau kvietinę-ruginę duonelę:).



Taigi, ėmiau laikinai atidėtas dvi raugo dalis (žiūrėti čia ). Į vieną dalį subėriau ~300 g ruginių miltų ir užminkiau tešlą (turi gautis tokia limpanti prie rankų, kietoka, formuojama tešla). O į kitą raugo dalį subėriau 200 g kvietinių ir 150 g ruginių miltų ir taip pat užminkiau tešlą. Abi tešlas padėjau pakilti kambario temperatūroje 6 valandoms.
Pirmiausia ėmiau 100 % ruginę tešlą, ją iškočiojau į stačiakampį, tada taip pat iškočiojau ir pusiau ruginę - kvietinę tešlą. Ruginės tešlos paviršių šiek tiek patepiau pienu ir ant jos uždėjau pusiau ruginę-kvietinę tešlą. Susukau į vyniotinį ir siūle į apačią įdėjau į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ( vėl gi ėmiau kekso formą). Uždengiau ir leidau ~30 min. pastovėti kambario temperatūroje.
Duonos paviršių įpjoviau keliose vietose ir šoviau į orkaitę (įkaitinti nereikia). Nustačiau 200 C temperatūrą ir kepiau ~ 35 min., tada temperatūrą pamažinau iki 150-160 ir kepiau dar apie 60-70 min.

&&&&&&

Šią duonelę rekomenduoju, tikrai gaunasi ir graži ir skani :)

6 komentarai:

  1. nieko sau! Gerbiu už fantaziją! Aš nebūčiau sugalvojus gyvenime :) labai gražu. Smagu tokią duoną valgyti :) man taip neišeitų, nes mano duonos tela gaunasi skysta - šaukšu kabinama

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Vilma už įvertinimą:)
    aš tai būtent šios duonos tešlą koreaguoju pagal save, kad būtų formuojama, duonkepės neturiu, o gražios duonelės noriu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reda 10 balų! nesam mėgėjai vien tik duonų su raugu, nu bet net nagus rodos niežti kaip noris šią išbandyti :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū ačiū ačiū Aguonėle:)
    Šią tikrai rekomenduočiau, ji tokio sodraus skonio.

    AtsakytiPanaikinti