2011 m. birželio 13 d., pirmadienis

Vyniotinis ''Viliotinis''

Sužavėjo galutinai mane šis vyniotinis!!! Superinis patiekalas, tinkantis valgyti ir karštą ir šaltą, labai patogu pasidaryti iškylai ar šeimos šventėms, ir koks gražus!!! Ne tik puoš stalą, bet skoniu stebins ne vieną valgantį :)
Rekomenduoju! Rekomenduoju! 


Mėsos sluoksniui reikia:
500 g neriebios kiaulienos faršo ~10% riebumo (arba 250 g jautienos ir 250 g kiaulienos)
1 kiaušinis
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
2 susmulkintos česnako skiltelės
1 a.š. saldžiosios maltos raudonosios paprikos
0,5 a.š. baziliko
1/3 a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. druskos
3 a.š. susmulkintų šviežių krapų
3 a.š. susmulkintų petražolių
1 a.š. susmulkintų česnakinių laiškų

Sūrio sluoksniui reikia:
350 g fermentinio sūrio
5 kiaušiniai
250 g pusriebio majonezo (naudojau Hellmann's)

Aliejaus kepimui


Pirmiausia pasiruošti mėsą, rankomis gerai sumaišyti visus mėsos sluoksniui skirtus ingridientus, laikinai atidėti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
Į didesnį dubenį smulkia tarka sutarkuoti sūrį, mušti kiaušinius ir sukrėsti majonezą. Viską išmaišyti šaukštu (neplakti). 
Skardą (maniškė 32x42 cm) iškloti kepimo popieriumi, jį dar ištepti aliejumi ir supilti visą sūrio masę. Tolygiai paskirstyti per visą plotą ir šauti į orkaitę. Kepti 5 min., o tada sumažinti kaitrą iki 150 C temp. ir dar kepti ~10 min. Ištraukti ir palikti pravėsti.
Ant pravėsusio sūrio sluoksnio per visą plotą tolygiai paskirstyti mėsą ir švelniai spaudžiant susukti vyniotinį. Dėti jį siūle į apačią ant skardos, patiestos kepimo popieriumi ir kepti 200 C ~40 min. (tiesa, likus 5 min. iki kepimo galo pabijojau ir kaitrą sumažinau iki 180 C).

&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis Giliukų virtuvė

Skanaus!!! :)


12 komentarų:

  1. jau paskutines deliones grozis - spalvota ir marga - super! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiku! Tiek pats vyniotinis (kurį ko gero metai jei net ne du pas Sonatiną nusižiūrėjus bet neradus laiko išbandyti :( ) tiek dėlionės ♥

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū Aguonėle:) tie ornamentai jau tampa mano firminis ženklas :DDD
    O vyniotinis superinis, patariu daugiau nedelsti, tikras gėris, labai skanu su salotomis..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Koks grazus! As jam ir niekad laiko neatrandu, bet pastumejai, einu uzsirasyt i savaites meniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ilona aaačiūūū !:) žinok visai ne taip ir daug laiko reikalaujantis patiekaliukas, tiesiog kaip ir kiekvienas maistas gaminamas namuose :)
    Lauksiu Taviškio gražuolio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. jau senai ji gaminu visada pavyksta ir visi giria

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai nedaug laiko užimantis gaminimas kie kmatau :) ta prasme neapsunkinantis :) ryt varau sūrio pirkt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai verta, skonis labai geras ;) sėkmės ir skanaus!

      Panaikinti
  8. Sveiki,nugi iš pirmo karto gavosi,super!Jau ne pirmą patiekalą iš Jūsų gaminių gaminu ir gaunasi puikiai! Kaip mano širdis džiaugiasi kad Jus radau :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū Smalsiuke, aš taip pat džiaugiuosi :)

    AtsakytiPanaikinti