Puslapiai

2011 m. gegužės 3 d., antradienis

Maltos mėsos vainikas

Panašu į picą, bet ne pica :). Nustebins  artimuosius, draugus,  pradžiugins ir mažuosius neklaužadas :D



Tešlai reikia:
300 g miltų
150 g sviesto
1 kiaušinis
druska
6 g šviežių mielių
100 ml vandens
1 a.š. cukraus

Įdarui reikia:
600 g maltos kalakutienos (arba kitokios mėsos)
2 vid. dydžio kubeliais supjaustyti svogūnai
2 vid. dydžio burokine tarka sutarkuotos morkos
~100 g kubeliais supjaustytų marinuotų pipirų (neturėjau, nedėjau)
puokštelė petražolių
1-2 kiaušiniai (dėjau 1)
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kiaušinio trynys + šlakelis pieno tešlos aptepimui
šiek tiek sezamo sėklų (nebūtinai)

aliejaus kepimui

Ant viryklės pašildyti vandenį, dėti į jį sviestą ir pašildyti kol sviestas ištirps, neužvirti. Atvėsinti iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą būtų galima jį išlaikyti (~37°), mušti kiaušinį ir išplakti (atsargiai, kad nesutrauktų kiaušinio). Sudėti mieles ir įberti cukraus šaukštelį. Kitame dubenyje suberti persijotus miltus ir druską. Dalimis suberti į skystą mišinį ir užminkyti tešlą (tešla gaunasi visiškai nelimpanti prie rankų). Padėti ją ~1 val. pakilti.
Kol kyla tešla pasiruošti įdarą. Imti didesnį dubenį, sukrėsti į jį maltą mėsą, supjaustytas daržoves, susmulkintas petražoles, mušti kiaušinį, padruskinti, pagardinti juodaisiais pipirais ir viską rankomis išmaišyti/ paminkyti. Krėsti į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir šiek tiek pakepinti, vis pamaišant ir pamaigant, kad gautųsi birūs nedideli mėsos gabaliukai.
Pakilusią tešlą dalinti į 2 lygias dalis. Iškočioti du nemažus apvalius papločius, perkelti juos ant dviejų atskirų didelių kepimo skardų (jei turite tik vieną skardą, tada pirmiausia pasigaminti vieną vainiką, iškepus, pasigaminti kitą, taip dariau ir aš) ir abiems per vidurį įpjauti kryželiu ir dar kartą kryželiu (nuotrauką galima pamatyti čia). Apvaliai prie papločio kraštų po lygiai sudėti pakeptą maltą mėsą, ir nuo papločio vidurio lenkti prapjautą tešlą apgaubiant mėsos įdarą, ir prispausti kiekvieną tešlos kampelį prie papločio pagrindo (kaip matosi nuotraukoje).
Patepti tešlą kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros. Kepti 30-40 minučių, kol tešla gražiai paruduos.

Šaltinis Edith's kitchen

Skanaus:)

2 komentarai: