Pirmąjį kartą juos dar ir pakepinau šiek tiek, tai dar skaniau buvo, o šį kart visai iš galvos išgaravo, bet ir nepakepinus labai skanu...
Rekomenduoju :)
Tešlai reikia:
~500 g miltų
3 didelių kiaušinių
2-3 v.š. grietinės
3/4-1 puodelio vandens
Įdarui reikia:
~0,5-0,7 kg bulvių
2 v.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vid. svogūno
1 skiltelės česnako
~100-150 g varškės sūrio (galima keisti fermentiniu
sūriu arba maišyti puse varškės sūrio, puse fermentinio)
druskos
3 didelių kiaušinių
2-3 v.š. grietinės
3/4-1 puodelio vandens
Įdarui reikia:
~0,5-0,7 kg bulvių
2 v.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vid. svogūno
1 skiltelės česnako
~100-150 g varškės sūrio (galima keisti fermentiniu
sūriu arba maišyti puse varškės sūrio, puse fermentinio)
druskos
Tešlai dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinius, krėsti grietinę, supilti vandenį, suberti miltus, užminkyti tešlą ( miltų kiekį reguliuokite, tešla turi gautis beveik nelimpanti prie rankų). Tešlą įdėti į maišelį arba apgaubti maistine plėvele ir kol gaminsime įdarą pailsinti šaldytuve.
Gaminame įdarą. Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje.
Kol verda bulvės susmulkintą svogūną ir česnaką pakepinti ant sviesto ir aliejaus.
Išvirusias bulves dar karštas pertrinti per sietelį. Sukrėsti pas jas kepintą svogūną ir užtrupinti varškės sūriu (arba užtarkuoti fermentiniu sūriu). Viską gerai permaišyti, paragauti, ir jei reikia dar paskaninti druska, dar kart gerai išmaišyti / išminkyti.
Tešlą ištraukti iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti dalį tešlos, apvalia formele (pvz. stikline) išspausti blynelius, į kiekvieną blynelį dėti įdaro ir gražiai užspausti kraštelius. Tą patį padaryti ir su kita tešlos dalimi.
Dideliame puode įpilti vandens, jei reikia pasūdyti, kaitinti kol užvirs. Dėti daugiausia po 10 suformuotų virtinukų, užvirus virti ~3-5 min.
Labai skanu dar ir pakepinti keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol šonai gražiai apskrunda.
Valgyti su grietine ar spirgučių ir mėsytės padažu. SKANAUS!
Šaltinis My Gourmet Connection
Labai skanu dar ir pakepinti keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol šonai gražiai apskrunda.
Valgyti su grietine ar spirgučių ir mėsytės padažu. SKANAUS!
Šaltinis My Gourmet Connection
Niekada nedariau jokių virtinukų... Reikės išbandyti Tavuosius!
AtsakytiPanaikintiO nuotraukos, kaip visada pritrenkenčios. Va ką reiškia meniška siela. Aš irgi turiu maišą riešutų, bet man į galvą nebūtų atėję jų taip panaudoti, o jie čia taip gerai atrodo! Gerbiu! :)
AtsakytiPanaikintiVILMUT, išpradžių prie jų krapštalynės nemažai :D, bet poto lapai patogu, man karts nuo karto užeina noras pasikrapštyti :) O šie turbūt skaniausi iš bandytų... Įdarą dar galima paskaninti žolelėmis (pvz. krapais, petražolėmis,..) ar prieskoniais.
AtsakytiPanaikintiIr AČIŪ Tau už gerą žodį, laaaabai malonu!!! :)))
pirma mintis - maniškis tokiais nelabai susisažavėtų, bet kai pamačiau mėsytės padažiuką - yessss tikrai praslysiu..;))) tikrai negaliu skųstis, nes nėra iš tų, kuris be mėsos nei dienos..
AtsakytiPanaikintina, žodžiu patiekalas gula į išbandymui skirtų receptų sąrašiuką..;)
O maniškio tokie, su bulvėmis, patys mėgstamiausi, tik aš vis neprisiruošiu jų pagaminti, vis bijau tos krapštalynės :) Reda, tavieji labai skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintiODITELE, mano brangusis kaip tik labai juos mėgsta, dar iš anksčiau pamenu, kai nusipirkdavom pusfabrikačių, begalo juos mėgo, iš esmės dėl jo juos ir gaminu, bet ir man patinka, ir ypač pakepti ir su mėsytės padažiuku.
AtsakytiPanaikintiTikiuos ir Taviškis nenusivils ir liks patenkintas :)
RENNIE, man irgi reik spec. noro jiems gaminti :) nedažnai, bet užeina :D
AČIŪ!
mmm... kaip as megstu tokius virtinius! as dar su svogunu pakepinu ir sonines gabaliuka
AtsakytiPanaikintiO gera mintis ir su šoninuke :) bandysim kada ir jos įpjaustyti :)
AtsakytiPanaikinti