Puslapiai

2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Vyniotinis su Mascarpone sūriu

Mokausi daryti vyniotinius:) kadangi mes tokie saldumyniniai, tai ir pirmą bandymą nusprendžiau padaryti saldų.
Štai nerealiai skanus mano bandymas, kuris dingo nuo stalo per pusdienį :D Laaaaaaabai PATIKO :)



Biskvito tešlai reikia:
5 kiaušiniai
120 g miltų
120 g cukraus
2,5 v.š. karšto vandens
1,6 a.š. kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus

Kremui reikia:
200 g Mascarpone sūrio
2 kiaušinių trynių
2,5 v.š. cukraus pudros (galima ir daugiau ar mažiau, čia jau pagal skonį)
80 ml plakamosios grietinėlės (35%)


Orkaitę įkaitinti iki 180-200 C temperatūros.
Pirmiausia pasigaminti tešlą biskvitui. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakti su cukrumi ir karštu vandeniu, cukrus turi būti visiškai ištirpęs, trynių tūris gerokai padidėjęs. Persijotus miltus ir kepimo miltelius dalimis suberti į trynių masę ir išmaišyti (Org. recepte jei norisi patariama į dalį tešlos įmaišyti kakavos, tada biskvitas taps margas panašus į marmurinį). Kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir sukrėsti į trynių/ miltų masę, atsargiai išmaišyti.
Visą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo formą (aš kepiau 30x22 dydžio formoje) ir kepti apie 20-25 min. (ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku, turi būti sausas).
Iškepusį biskvitą kepimo popieriumi į viršų, iškarto dar karštą dėti ant rankšluostėlio pabarstyto cukrumi, kad nepriliptų. Kepimo popierių atsargiai nulupti, o biskvitą kartu su rankšluostėliu susukti į ritinį/ volelį. Taip palikti tol, kol biskvitas atvės (~2 val.).
Dabar pasiruošti kremo įdarą. Kiaušinio trynius išplakti su cukraus pudra. Kitame dubenyje iki standumo išplakti grietinėlę. Dar kitame dubenyje sukrėsti Mascarpone sūrį, į jo masę dėti trečdalį trynių masės, išmaišyti ir sukrėsti visą likusią. Galiausiai sudėti išplaktą grietinėlę ir viską atsargiai išmaišyti.
Vyniojimo etapas. Biskvitą atsargiai išsukti iš rankšluosčio ir per visą plotą užtepti kremą (kraštuose tepti šiek tiek mažiau, kad kremas suvyniojus neišbėgtų). Galima dar ir pabarstyti šviežių uogų, konservuotų ar šokolado drožlių (aš dėjau konservuotų, nedideliais gabaliukai pjaustytų persikų). Atsargiai suvynioti, uždengti rankšluostėliu ir padėti į šaldytuvą pusdieniui arba geriausia per naktį.
Nepamiršti papuošti (aš apšlaksšiau tirpintu pienišku šokoladu).
Pastebėjimas, šokoladas labai dera su mascarpone sūriu.

Skanaus:)

10 komentarų:

  1. Šauniai dekoruotas vyniotinis! :) Man dekoravimas sunkiausia maisto gaminimo dalis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui Viktorija, o man dekoravimas/ puošimas pati įdomiausia dalis, nors vyniotinį sunkoka sugalvoti ką įdomiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš dar bijau vyniotinių... Vieną kartą dariau ir nepavyko, tai kažkaip nesiryžtu vėl bandyti ir sugadinti tiek gerų produktų...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinok Indre šis rastas receptukas tikrai aiškus, aš irgi pirmą kart bandžiau, turbūt, kad nebuvau bandžiusi, tai ir nebijojau:D viskas gavosi super gerai, o nuotraukoje matosi neidealiai suvyniota, nes išpradžių suvyniojau ir pamačiau, kad persikų nesudėjau :D, tai vėl išvyniojau subėriau vaisius ir vėl suvyniojau. Todėl ir matosi, kad nelabai gražiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. turiu pastebėjimą iš savo pusės,nes ką tik įdėjau į šaldytuvą stingti.Būtinai reikia kepti ant ORKAITEI PRIKLAUSANČIOS SKARDOS,nes lb storas padas gaunasi ir tokiu atvėju sunku gražiai paskistyti kremą ir susukti :) skanaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o ar nieko blogo nenutiktu jei i krema nedeciau kiausiniu tryniu?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Recepte rasoma kad BALTYMU turis turi buti padidejes kai plakami tryniai...??
    Tik paskui rasoma plakti baltymus.. Tai kaip suprasti??

    AtsakytiPanaikinti