2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Paprika marinuota su medumi

Štai - puikioji marinuota paprika. Ji mums labai labai patinka! Receptuką gavau iš mamos, labai išgyrė ir labai rekomendavo, tai ir susigundžiau, o dabar rekomenduoju visiems! Šiaip žinokit žalios šviežios paprikos nė nemėgstu, bet troškiniuose, sriuboje ar net salotose dievinu, o čia dar ir marinuota! Ji puiki, atidarius vieną stiklainiuką paragauti ar verta dėmesio, ir ar verta prisidaryti jos daugiau, o taip, nė nesudvejojom...ir kai tik bus pigesnių paprikų, ir tiesa sakant visai nesvarbu kokios spalvos, darysiu dar bent keleta stiklainiukų, nes žinau, kad susivalgys greit. O prie mėsos tiesiog tobula! Labai skanu!

Reikia:
~1,9 -2 kg paprikų
6 nuvalytų česnako skiltelių
pipirų grūdeliais
3 a.š. medaus (tinka ir dirbtinis)

Marinatui reikia:
0,5 l vandens
0,5 v.š. druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus

Taip pat reiks 3 užsukamų sterilizuotų stiklainiukų (0,5 l talpos) ir tiek pat sterilizuotų dangtelių


Paprikas gerai nuplauti ir perpjovus pusiau pašalinti sėklytes. Supjaustyti juostelėmis arba kaip pageidaujat. Į didelį puodą pilti vandens (nemažai, kad sudėjus paprikas, jas apsemtų). Užvirti ir tada sudėti supjaustytas paprikas. Užvirus pavirti 5 min. Vandenį nupilti, o paprikas sudėti į stiklainiukus, jei norite trispalve. Taip pat suberti į kiekvieną stiklainiuką po keleta pipirų grūdelių (dėjau maždaug po 7 vnt.), po pora česnakų skiltelių, ir po 1 a.š. medaus.
Toliau į švarų puodą sudėti marinatui skirtus ingridientus ir užvirti. Pilti verdantį marinatą ant paprikų į stiklainius (pilnut pilnutėlius) ir užsukti dangteliais. Apkloti rankšluostėliu ir palikti atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.


10 komentarų:

  1. Kaip fainiai sugalvojai serveteles panaudoti!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skamba zuper skaniai, tik kad valganti aš viena būčiau tokį gėrį, tai nė neverta vargti tada :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. LINA - dėkui :) ai, kad mėtosi, tai bent taip pasitarnaus :D

    VILMA - super skanu ir yra, tikrai gaila, kad Taviškiai nemėgsta, kad jie žinotų koks čia gėėėris :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, labai skaniai atrodo :) o įdomu, ar marinatui galima būtų naudoti vyno actą?

    AtsakytiPanaikinti
  5. ANONIMIŠKE - manau, kad galima, nors nebandžiau, bet tada turbūt reiktų jo didesnį kiekį pilti, nes jis 6% berods, o spirito actas 9 %
    P.s. dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kaip atrodo 0.5 v.s druskos? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, puse valgomojo šaukšto druskos (1/2) ;)

      Panaikinti
  7. O kaip sterilizuojate stiklainius,orkaitėje ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. as stiklainius sterelizuoju puslitrinukus mikro bangu krosneleje,idedu trim min.aisku visu pirma juos svariai nuplovusi,

    AtsakytiPanaikinti
  9. Skaniai atrodo paprikos ir tikrai išvaizdžiai... Vertas mano laiko tikrai bus. :)

    AtsakytiPanaikinti