Puslapiai

2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

DESERTINIS SŪRIS

Ooooo taip, šitas skanėstas superinis, nebijau taip išgirti, nes tai tiesa!!! Už receptą begalo dėkoju Jūratei
Gaunasi ~1,5 kg tikrai skanesnio desertinio sūrio už pirktinį! Nepatikėsit, bet su vyru suvalgėm per dieną :DD Gal ir negerai, kad toks skanus ;) :D


500 g kreminės varškės (naudojau ''President'')
200 g saldinto sutirštinto pieno
225 g grietinės 
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kaupini v.š. želatinos grūdelių
1 pakelio želė (naudojau  0,5 pak. braškinio ir 0,5 pak. persikinio)


Pagaminti želė, tik vandens pilti šiek tiek mažiau (~400 ml). Pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Nedideliame dubenėlyje želatiną užpilti trupučiu šalto vandens ir palikti išbrinkti ~5-10 min. Tada maišant pakaitinti ant viryklės kol grūdeliai išsilydo ir pasidaro vientisas skystis. Pravėsinti.
Į dubenį sukrėsti kreminę varškę, grietinę, suberti vanilinį cukrų, supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti. Supilti pravėsusią želatiną ir dar kart gerai išmaišyti, kad masė taptų vientisa. 
Sustingusią želė supjaustyti norimo dydžio kubeliais ir suberti į varškės masę. Išmaišyti ir sukrėsti į norimą formą. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. SKANAUS!!! 

28 komentarai:

  1. Atroo tai nerealiai skaniai! Aš irgi užsisaugojus tokį receptą, bet... tektų valgyti vienai, tai ir nedarau, nes man nusibodo vienai saldumynus valgyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kaip tik prieš kelias dienas buvau prisiminusi šį gardėsį! labai šauniai atrodo : ) būtinai išsisaugau : )

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oh my goodness ♥♥♥ Redute kam tu taip žudai mane!!!!!!!!! Dievinu juos ir žinai, tikrai tikrai prižadu darysiu. Fantastika! ačiū už receptą ♥

    AtsakytiPanaikinti
  4. VILMUK - žinok jo gali puse normos pasidaryti, tikrai nenusivilsi, nes eina sau kaip skanu! jis gi tinka ir pusryčiams, nepersaldus pvz. man labai patinka su batonu ir kava :) aišku sūrio didelį sluoksnį :D

    RŪTA - aš tai jį ruošiausi pasidaryti jau kelis mėnesius, bet vis laukiau kažko, o dabar buvo puiki proga, nes šiai varškei buvo nuolaida. Gaunasi tikrai begalo skani! o pasigaminti tikrai paprasta :)
    Sėkmės Tau :)

    AGUONĖLE - niu kaip faaaina :) aš ir šitus sūrius žiauriai mėgstu, tik nedažnai nusipirkdavau, nes brangoka velnias.. bet dabar, tikrai kad dažniau mėgausiuos juo, tik reiks pasislėpt šiek tiek daugiau nuo vyro, nes jis tai apsisukdamas kimšo :DD
    O už receptą Jūratei ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kazkada senai senai valgiau toki suri ir pamenu, kad jis man nerealiai patiko! Gaila, kad pas mus kremines varskes nerasta, reiks kaimyninej saly paieskot :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Štai, jau savaitgalio gaminys ir numatytas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. VIKTORAI, tai galima labai paprastai iš kefyro pasigaminti tokią kreminę švelniąją varškytę, arba galima pabandyti ir iš įprastos varškės, tik gerai pertrynus per sietelį, vistiek būtų labai skanu :)

    SKANIOSDIENOS, kaip džiugu, tikiuos patiks taip, kaip patiko mums :) sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mano dukrytė tokią irgi labai mėgsta, teks ir man gaminti:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. RENNIE, tikiu, kad šis dar labiau patiks :), nes bus mamos gamintas, tai reiškia, kad su meile :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. oooo taaaiiiip..:)) į foto bežiūrint tirpsta burnoje..:) prie progos ir aš pasigaminsiu..šaunuolė..:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aaačiū ODITELE! Linkiu skanaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aaaaaa, koks desertas!!! Jau nepamenu, kada tokį sūrį valgiau, bet kuo puikiausiai pamenu, kaip visada jį dievinu ir... ak, tikrai tikrai TIKRAI gaminsiu! Ačiū, Reda, labai ačiū! :) Nerealu. Ir nuotraukos nerealios! Ir išivis nerealus atradimas man šitas tavo įrašas vėlyvą naktį (bijau, kad žinau, ką sapnuosiu) :D

    AtsakytiPanaikinti
  13. ASTULE, kaip skaniai perskaičiau Tavo komentarą :)) Ačiū :) Pradžiuginai! ir linkiu tik paskubėti jį pasigaminti, nes niaaam koks jis skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Skonis tikrai kaip tooo vaikystės skanėsto! :)) didelis ačiū už receptą :))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nėra už ką!!! :) aš tik džiaugiuos :))

    AtsakytiPanaikinti
  16. po vakarykštės varškės spurgų sėkmės, šis akių nusmailintas receptas buvo pakeltas į viešumą ir pilkosios smegenų ląstelės nesvarsčiusios reziumavo: trumpiau, želė užpilta, "President" varškė ir kiti ingrUIdientai šaldytuve laukia komandos, o skrandis jau groja maršą:) tik ar spės desertas užimt šaltai kietą poziciją iki pėstininkų pargrįžimo namo... :) ai, būdama neutrali, negaliu nepastebėt, kad karo prieš šakutes ir išalkusias akis jis vis tiek nelaimės, kad ir kokios būtų konsistencijos:) svarbu, kad išvis priešininkų sulauktų... besaugojant tokį gėrį ir kraštelius belyginant gali nutikt kaip tai lapei su sūriais iš filmuko :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :DDD o jergutėliau VITA!!! :D skaičiau net kelis kart, super patinka Tavo (Jūsų ;)) šmaikštumas! Už rašinėlius turbūt gaudavai dešimtukus :)
      O kad man tokį iškalbingumą :D

      Šaunuolė!!! nekantriai laukiu rezultato įvertinimo, tikiuos labai tikiuos, kad patiks ;)

      Panaikinti
  17. čia su tais maršais pasikarščiavau... užsiklausiusi vidinės pilvo simfonijos želatinos įdėjau kiek mažiau (Dr. Oetker pakelį, kai tereikia užpilt karštu vandeniu), tai išėjo bemaž desertas, o ne standus sūris:) dukrytės įvertinimas: "Liuks. Skonis kaip ledų." (Ne paslaptis, kad ledus ji baisiai mėgsta, o kaipgi kitaip...)O Žmogui skanu, tik dėl to pjaustymo sklandesnio pasisakė. Raportas išreikalautas, nes esu perfekcionistė, man reikia "achti, ochti", tai kitąkart želatinos tikrai dosniau atseikėsiu:) likusią "President" varškę realizavau Forelles "Rikotos sklindžiams" - liežuvio susiraitymas!! sujungus kelis tinklaraščius čia gali ir apsalt iš gėrio:)

    P. S. Dėkui už nuoširdų norą ir pastangas dalintis... Džiugu, kaip entuziastingai akimis ryji ir sugeri atsakymus. Turbūt, ir puodelis kavos pamirštas atvėsta:)
    Ir ačiū už komplimentą:)

    O tiems, kas po ranka neturi kreminės varškės, manau, ir rikota, ir maskarpone tiktų, ar ne;) Čia jau išeitų prabangusis variantas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. VITA, kaip supratau, ne viskas gerai gavosi...na, tikiuos nenuleisi rankų, ir sekantis kartas mnenuvils. SĖKMĖS didžiausios!

      Ir, tikrai taip, man svarbus kiekvienas komentaras, ar jis neigiamas ar teigiamas, žiūriu į viską atsakingai ir su dideliu polėkiu eiti pirmyn.. Jei randate čia ko ieškoję, tai didžiausias įvertinimas man, todėl ir stengiuos, todėl rašau šį tinklaraštį ;)

      :*

      Panaikinti
  18. Sveiki,pas mus varškė tik grūdėta bet jei sublederiuočiau gal pavyktų ir man tokį skanėstą išgauti?

    AtsakytiPanaikinti
  19. O beje pas mus yra "Prezident "tepamas sūrelis,tai gal jį vadinat varške?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Pamaciau, pabandziau, Ir ne tas zodis kaip patiko, tikrai labai skanus!!! Ačiū Jums labai už recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Nezinau ka blogai padareu,bet man taip nesustingo :( gavosi kaip drebuciai...

    AtsakytiPanaikinti
  22. Didelis AČIŪ už nuostabų receptą :-) labai skaniai gavosi, net maziukas valgė nors tokiu dalykėlių nemėgsta. Visada dabar darysiu pagal šį receptą :-)

    AtsakytiPanaikinti