Šitas patiekaliukas irgi vienas iš anytos duotųjų. Superinis jis man, labai skanu ir paprasta! Jei turiu šparaginių pupelių tai dažniausiai jį ir gaminu :)
Reikia:
460 g šparaginių pupelių
1 svogūno
6-7 dešrelių (naudojau ''Medžiotojų'')
~30 g sviesto
~5 v.š. pomidorų padažo (tinka ir kečupas)
pipirų,
druskos
Šparagines pupeles nuplauti, sudėti į puodą su padruskintu vandeniu ir užvirus virti ~15-20 min., kol suminkštės.
Per tą laiką nedideliais gabaliukais supjaustyti dešreles ir keptuvėje ant sviesto jas apkepti, tada suberti smulkintą svogūną ir dar šiek tiek pakepinti.
Nupjaustyti išvirusių pupelių kotelius ir supjaustyti maždaug į 2 cm ilgio gabalėlius. Berti jas į keptuvę su dešrelėmis, viską išmaišyti, sukrėsti pomidorų padažą ir kepti ~5 min. Į kepimo pabaigą pabarstyti pipirais, jei reikia druska.
SKANAUS!!!
Kaip laukiau sio iraso!! puiku!!! aciu tau, labai nekantrauju ismeginti, tik va istustinam prigamintus puodus ir sekantis mano patiekalas sis,aciu!
AtsakytiPanaikintiOi ILONA, tikiuos patiks, nes mums jis labai :) skanu su namie kepta duonele ;)
AtsakytiPanaikintiPritariu, kad paprastas bet skanus patiekalas! Kai atraisu vel laiko ir noro gaminti, butinai butinai ismeginsiu ;)
AtsakytiPanaikintiNuotraukos liuks ;)
AGUONĖLE ačiū :), aha labai pasigedau Tavęs!!! jau maniau neužeini visai pas mane, o savo tinklaraštį pamiršai! :D linkiu, kad greičiau tas noras sugrįžtų, nes vis užsuku, o prieš akis vis ta pati duonelė :)
AtsakytiPanaikintiPagaliau sulaukiau pupelių mamos darže ir išbandžiau! Fantastika! Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiooo kaip faina!!! man tai patinka tai, kad labai paprasta:), aš tai jau pupelių ir prisišaldžius ir prisimarinavus :D
AtsakytiPanaikintiO užsišaldau jau išvirtas ir supjausčius nedideliais gabaliukais, tai labai paprasta tada naudoti, šį patiekaliuką ypač :)
butinai rytoj pabandysiu!
AtsakytiPanaikintiTikiuosi patiks! ;)
AtsakytiPanaikintiGaleciau naudoti marinuotas sparagines pupeles?
AtsakytiPanaikintiSveiki, su marinuotom nebandžiau, bet ir nebandyčiau, bus tikrai ne tas pats, nes marinuotos duos rūgštelę, kuri čia nelabai tiktų. Sėkmės :)
Panaikinti