2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

CUKINIJŲ IR MORKŲ APKEPAS

Lengvas, purus, švelnaus skonio, puikaus aromato apkepas. Pasigamina gana greitai, tinka vėlyviems pusryčiams, pietums ar vakarienei...
Šiaip originaliame recepte jis be jokios mėsos, bet mūsų skonio receptoriai jos reikalauja, todėl aš dar įpjausčiau galą dešrytės, ji čia puikiai tiko.


Reikia:
5 kiaušinių
500 g cukinijų
150 g morkų
120 g miltų
105 g saulėgrąžų aliejaus
120 g fermentinio sūrio
1 nedidelio svogūno
1, 5 a.š. kepimo miltelių
~2 v.š. Pecorino arba Džiugo sūrio (nebūtinai)
druskos
pipirų



Cukinijas ir morkas sutarkuoti burokine tarka. Kitame inde išplakti kiaušinius, supilti aliejų ir dar šiek tiek paplakti. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumuliukų. 
Kiaušinių, miltų, aliejaus mišinį sumaišyti su daržovėmis, įtarkuoti svogūną, sūrį, pagardinti druska bei pipirais. (taip pat įpjausčiau ~80-100 g dešros). 
Visą masę krėsti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Tolygiai užtarkuoti kietuoju sūriu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros, kepti 30-35 minutes. SKANAUS!!!

Šaltinis Laura Adamache

8 komentarai: