Puslapiai

2011 m. gegužės 19 d., ketvirtadienis

Bagetės

Na va rodau savo iškeptas bagetes:) pagal Aguonėlę, ji rašė, kad tai bandelių receptas, nors man gavosi ir išvaizda ir skoniu labai panašu į paprastą batoną, bet skanu tai tikrai.
Formavau pažiūrėjusi video, nes kartą bandžiau dar nemačius jo (ne pagal šį receptą), tai gavosi tik ilgas blynas :D Kolkas tai geriausias rezultatas kokį iki šiol gavau. Dar gi iš įpročio prieš šaunant į orkaitę mielinius kepinius patepti kiaušinio & pieno plakiniu... :D 
Taip pat pamačiau, kad galima ir kitokią formą suformuoti (video). Patiko abi, nes viena įprasta, pjaustom riekelėmis, o kitą galima paprastai laužyti po lapelį, irgi patogu, nes atlaužus gaunasi kaip atskira nedidelė bandelė.
Tiesą sakant receptukas išbandytas ir laukė įdedamas jau nuo savaitgalio, todėl skubu rodyti :)


Įmaišui reikia:
10 g mielių
135 ml vandens
150 g miltų

Tešlai reikia:
viso įmaišo
350 g miltų
1 a.š. medaus
10 g druskos
150 ml vandens
20 g kambario temperatūros sviesto


Įmaišui skirtus produktus sumaišyti, uždengti ir palikti stovėti 30 min.
Į dubenį dėti pastovėjusį įmaišą, sviestą, medų, pilti vandenį, berti miltus, druską ir užminkyti tešlą. Minkyti kol tešla beveik nelips prie rankų (5-10 min.). Suformuoti kamuoliuką, uždengti ir palikti pakilti ~30 min.
Pakilusią tešlą šiek tiek perminkyti ir padalinti ją į dvi ar tris dalis. Kiekvieną dalį suformuoti kaip parodyta video, dėti į kepimo skardą išteptą aliejumi ir pabarstytą miltais, arba daryti taip kaip mokė Aguonėlė, suformuotas bagetes dėti ant miltuoto rankšluostėlio ir uždengus palikti pakilti ~40 min.
Kadangi šį kart tingėjosi, toliau dariau taip: įkaitinau orkaitę iki 220 C temperatūros, bagetėms įpjoviau keliose vietose, iš įpratimo patepiau kiaušinio/ pieno plakiniu ir  šoviau į orkaitę. Kepiau ~15 min., tada sumažinau kaitrą ir kepiau dar ~ 15-20 min.
Kad išvaizda ir traškia plutele būtų labiau panašios į bagetes reiktų orkaitę įkaitinti kartu su skarda, kurioje kepsit, iki 250 C temperatūros. Įkaitintą skardą išimti ir atsargiai perkelti ant rankšluosčio kildintas bagetes, labai aštriu peiliu įpjauti keliose vietose ir šauti kepti. Pakepus ~10 min. temperatūrą pamažinti iki 220-200 C ir kepti dar 10-15 min. kol švelniai paruduos.

Šaltinis Aguonėlė


Skanaus:)

2 komentarai:

  1. Nu tik paziurek!!! Graziai gavos tau, bet pritariu kad ir man truko dar traskumo jose. Turiu dar pora receptu kuriuos isbandyti noris, vadinas nenuleidziam ranku ir ieskom to tikro bageciu recepto ;)
    Beje, jau pas mane ne tokios koretos gavos o pas tave dar maziau...(: ar cia tik man taip atrodo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū:) Joo tikrai mažai korėtumo, sakau man labiau į paprastą batoną gavos, na aš truputį pakepiau ilgėliau, kad viršus gražiau paruduotų, nes kaip jau ne kartą minėjau, pas mane dujinė orkaitė, kepa tik iš apačios, todėl sunkiai gaunu gražų kepinio viršų.. ir mažesnėje temperatūroje kepiau..
    Bet paskrudinus ant svietuko niaam, tada ir traškumo užtenka ir išvaizda panašesnė ;DDD
    Lauksiu sekančių tavo bandymų duonos kepimo virtuoze :)

    AtsakytiPanaikinti