Puslapiai

2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Prisistatymas ir Tortas ''Voveraitė''

Sveiki visi, tariu nedrąsiai, bet su dideliu polėkiu ir noru pasidalinti savo bandymais virtuvėje, tai nebus mano kurti receptai, kadangi visai dar neseniai į virtuvę užsukdavau ne taip ir dažnai, o šaldytuve didžiąją dalį užimdavo pusfabrikačiai, todėl mano patirtis dar labai maža, beeet staiga gimus aistra maisto gamybai taip man patinka, kad net nusprendžiau rašyti tinklaraštį ir pasidalinti dažniausiai lietuviškuose tinklaraščiuose rastais ir mano išbandytais receptais:). 
Labai tikiuosi nuoširdaus bendravimo,  ir pirmą savo įrašą pradedu šventiškai nusiteikus, todėl pasirinkau nuostabų tortą, kurio receptą radau tinklaraštyje Kai netingiu... .


Trapiai tešlai reikia:
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
8 v.š. pieno
8 v.š. aliejaus
1 a.š. gesintos sodos
miltai

Kremui reikia:
1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto

Papuošimui reikia:
šokoladinis glajus
lazdyno riešutai
Kiaušinius išplakti su cukrumi. supilti pieną, aliejų ir sodą. Viską išmaišyti. Po truputį berti miltus, minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą padalinti į 5 dalis, suformuoti i rutuliukus ir porai valandų sudėti į šaldytuvą.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą po vieną rutuliuką sutarkuoti burokine tarka per visą skardą (jei nedidelė skarda, tešlą  kepti per tris kartus), ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai gražiai paruduos.
 Tuo tarpu kol kepa pasidaryti kremą. Kondensuoto pieno indelį įdėti į puodą, įpilti vandens iki indelio viršaus ir pavirti 30 min., kai atauš sumaišyti su išlydytu sviestu.
 Iškepus trupinius smulkiai sulaužyti, sumaišyti su kremu, sudėti į formą ir gerai suspausti. Užpilti šokoladu, apibarstyti lazdyno riešutais. (Aš šokolado neturėjau, todėl dėjau smulkintus selgos šokoladinius sausainius sumaišytus su lydytu sviestu, ir nenusivyliau, skonis puikus)
P.s. tešlą padalinau i 3 dalis ir dėl laiko stygiaus sumečiau į  šaldiklį, jau po 5 min išėmiau ir tarkavau.
                                   Šaltinis Kai netingiu...
Skanaus:)

3 komentarai:

  1. Taigi sveika prisijungus i blogeriu pasauli ;)
    Zinai, as irgi ta maisto gaminimo potrauki atradau tik pries pora metu tad matai... jau net iki duonu perejau :) Linkiau ir tau tik kopimo kuo auksciau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niu širdis džiaugiasi perskaičius palinkėjimą:) AAAČIŪŪŪ!!! Man labai svarbus visų palaikymas:) žinok, kad daugumą blogerių, atrodo jau pažįstu:)
    Auginu savo mazgę, ir kol negaliu ir neturiu sąlygų užsiimti savo mėgstama veikla, o realizuoti save žūt būt turiu:), atradau save Jūsų rate:)

    AtsakytiPanaikinti