2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Apelsinų sultimis ir garstyčiomis glazūruota vištiena

Pagaliau mėsytės receptukas:D! Pas mane namuose dažniausiai valgoma mėsa - vištiena. Todėl mėgtu ją gaminti vis kitaip. Šį kartą pasirinkau pas AJ receptai rastą receptuką. Labai patiko, gavosi švelni, minkšta, sultinga mėsytė.


Mums reikia:
5 vištos kulšelių (arba tiek kiek pageidaujate, aš ėmiau 7 vnt)
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. minkšto sviesto
druskos
pipirų
baziliko, rozmarino, čiobrelių arba kitų mėgstamų žolelių pasirinktinai

Glazūrai reikia:
3 v.š. išspaustų apelsinų sulčių
1 v.š. garstyčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. ištirpinto sviesto

Česnaką susmulkinti. Sumaišyti su druska, pipirais, prieskoniais, sviestu. Šiuo mišiniu įtrinti kulšeles, dėti į kepimo skardą ir palikti bent valandą pasimarinuoti.
Sumaišyti visus glazūros ingridientus. Maišyti, kol ištirps cukrus. Ant kiekvienos kulšelės šaukštu užpilti glazūros (pasilikti truputį aptepimui kepimo metu) ir kepti 190° C orkaitėje kol gražiai apskrunda - apie 30-50 min. Kepimo metu dar kelis kartus aptepti mėsą likusia glazūra.
P.s. aš kepiau kartu su bulvėmis ir morkomis. Jas šiek tiek apviriau (apie 10-15 min), apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, apibarsčiau druskyte ir sudėjau i kepimo skardą kartu su kulšelėmis). Niam:)
                                         Šaltinis AJ receptai
 Skanaus:)

4 komentarai:

  1. Paukštiena ant daržovių man pati skaniausia. Niam

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šitą ir aš kepiau. Nu tikrai puikus derinys ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, man ir labai patinka:), bet mėgstu ją įvairią:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O Aguonėle, kaip fainiai:) džiaugiuosi Tave čia matydama:)

    AtsakytiPanaikinti