Puslapiai

2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Vokiška šventinė duona (Partybrot)

Puikios ir skanios bandelės!


Mums reikės:

14 g šviežių mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos

1 trynys ir 1 v. š. pieno bandelėms aptepti
Į dubenį supilti šiek tiek pašildytą pieną, sudėti mieles ir cukrų, maišyti, kol ištirps. Ištirpinti sviestą ir supilti i dubenį su pienu. Įmaišyti kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišyti persijotus miltus ir druską. Supilti pieną su mielėmis, sviestu, kiaušiniais. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla. Minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Aš miltų daugiau nedėjau, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla gaunasi nelimpanti prie rankų. Dėti tešlą į dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 - 1½ val.
Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į kiek pageidaujate dalių (org.recepte į 19) ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą formą (kaip matot pas mane forma ne apvali, o stačiakampė), pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių. Patepti bandeles kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir aguonomis.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps.


                                          šaltinis: Sonatinos receptai
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą