Puslapiai

2011 m. kovo 14 d., pirmadienis

Tortas ''Mėnulis''

Torčiukas lengvas ir nepersaldus:)


Tešlai reikia:
250 g sviesto arba margarino
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių
po kelis lašus romo ir apelsinų esencijos

Kremui reikia:
500 g varškės
130 g cukraus pudros
keli lašai vanilės esencijos
400 ml grietinėlės

Papuošimui reikia:
200 g grietinėlės
1 valg.š. cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio
2 a.š. kakavos

Pasiruošti tešlą, kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Kitame dubenyje suberti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius, sumaišyti. Visą mišinį suberti į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti (turėjau tik romo esencijos, dėjau tik jos).
Org. recepte rekomenduojama - ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 – 3 v. š. tešlos. Aš dariau taip - turiu 26 cm skersmens silikoninę apvalią formą, tiesiai į ją pyliau tešlos, pakankamai plonai paskirsčiau ir kepiau 180-190 C įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 10 min. Iškepiau 7 torto lakštus (užtrukau apie 1,5 h).

Kremui varškę pertrinti su blenderiu arba pertrinti per sietelį, kad masė būtų vientisa. Įberti cukraus pudrą, gerai išmaišyti. Įlašinti kelis lašus vanilės esencijos. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę iki standumo ir įmaišyti į varškės masę.
Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito.
Papuošimui išplakiau grietinėlę ir konditeriniu maišeliu su pasirinktu antgaliu išspaudžiau daug mažų 'spurgiukų'. Apibarsčiau saldžiais kakavos milteliais.



                                   Šaltinis Saulėta virtuvė

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą