2011 m. kovo 14 d., pirmadienis

Marcipaniniai sausainiai

Saldūs, gardūs, trapūs sausainėliai:)


Tešlai reikia:
125 g.  minkšto sviesto
100 g. marcipaninės masės 
70 g. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
150 g. kvietinių miltų
50 g. bulvių krakmolo
2 kiaušinio tryniai
3 lašų migdolų aliejaus

Į dubenį sudėti sviestą, cukrų, marcipaninę masę ir gerai išmaišyti iki purumo. Maišant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Įlašinti migdolų aliejaus. Kitame inde sumaišyti persijotus miltus su krakmolu, supilti į sviesto, cukraus, kiaušinio trynių ir marcipaninės masės mišinį. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute sausainėliams padarysi faktūrą ir dėti į įkaitintą iki 180-190 °C orkaitę 10 -15 minučių.

Šaltinis Neringos blogas

4 komentarai:

  1. tikiuosi patiko?! :)
    labai grazus indeliai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ooo taaip:) patiko labai, kepiau juos ne vieną kartą, ir kepsiu:D tikiuosi išbandyti dar ne vieną Tavo receptuką Neringa:) Tavo receptai puikūs, o nuotraukos profiškai atliktos:)
    Džiaugiuosi, kad patiko indeliai:) juos taip pat dariau aš:) (porcelianas)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pati darei???? wow!!!!
    Auksaranke!

    Aciu uz komplimentus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na specialybė tokia:) ateities svajonės:) aaaačiū:)))

    AtsakytiPanaikinti