Puslapiai

2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Sūrio ''Piršteliai''

Turėjau šaldytuve sūrio Camembert , kurį jau reikėjo skubiai sunaudoti. Pasiieškojau internete ir radau štai tokį receptėlį. Buvo visai skanu, vyras net nesuprato ką valgo, spėjo, kad  pagaminta iš bulvių:D
''Piršteliai'' patikst tiems, kas mėgsta sūrį ir muskato ''gaidelę'':).


Mums reikia:
1 Camembert sūris (120 g) (manau tiktų ir kitoks jūsų mėgstamas sūris)
25 g miltų
 25 g bulvių krakmolo
55 g sviesto
100 ml pieno
žiupsnelis druskos
šviežiai maltų pipirų
žiupsnelis malto muskato riešuto

''Pirštelių'' apvoliojimui:
1 plaktas kiaušinis
25 g maltų džiūvesėlių
25 g miltų

aliejaus virimui

Indelyje sumaišyti miltus su krakmolu. Puode išlydyti sviestą ir suberti miltų/krakmolo mišinį, gerai išmaišyti, tada supilti pieną ir vėl maišyti iki vientisos masės tol, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies. Paimti sūrį ir plonai nulupti plutelę, supjaustyti gabaliukais. Vėl dėti sviesto, miltų, pieno mišinį ant viryklės (silpnos ugnies) ir sudėti sūrio gabalėlius, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu. Viską maišyti, kol sūris išsilydys. Mišinį supilti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formą ir tolygiai paskleisti. Pridengti, leisti atvėsti kambario temperatūroje apie 1 val.
Iš formos išimti atšalusią masę, supjaustyti stačiakampiais ar kvadratėliais ir rankomis suformuoti sūrio ''pirštelius. Pavolioti kiekvieną pirmiausia miltais, tada kiaušinio plakiniu ir galiausiai džiūvesėliais. Originaliame recepte rašo, kad paruoštus ''pirštelius'' dėti į šaldytuvą 30 min., bet dėl laiko stokos, aš nelaikiau šaldytuve.
Į nedidelį puodą pilti aliejų ir įkaitinti jį ant viryklės (ar aliejus įkaitęs galima patikrinti įmetus mažą gabaliuką masės, jei jis pradeda labai burbuliuoti ir iškyla į viršų, reiškia aliejus įkaitęs). Dėti po kelis paruoštus ''pirštelius'' į aliejų ir virti kol įgaus gražią aukso spalvą. Išvirusius sudėti ant servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekti dar šiltus.
P.s. kadangi mes nelabai žinojome su kuo geriausia būtų juos valgyti, mums buvo skanu su grietine:)

                                              Šaltinis AFTouch ciusine
Skanaus:)

2 komentarai:

  1. Man piršteliai visuomet asocijuojasi su vienu Klaipėdos baru, kur jie tokie nerealiai skanūs būdavo. O pati namie nesu kepusi dar. Bet šiuos norėčiau išmėginti. Tik iš kur to laiko gaut:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi Renata, žinok man ir tas pats, žiūrinėjant receptus tiek daug norėčiau jų išbandyti, kad atrodo nebeišlysčiau iš virtuvės, žiūrėdama sau mintyse dėlioju va ''šitą'', ooo ''šis'' nerealus, dar ir ''aną'', o ''va tą'' būtiniausiai:DDD ir taip be galo be krašto:DD, o kada viską suspėti, laikas ištirpsta nežinia kur:)

    AtsakytiPanaikinti