Puslapiai

2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Vanilinės pasagėlės

Šį receptuką radau paprastame reklaminiame lankstinuke, kurį man pametėjo draugė:). Jos taip viliojančiai ten atrodė, kad nusprendžiau išbandyti, ir nenusivyliau:). Trapūs, baltučiai, burnoje tiesiog tirpstantys sausainėliai.


Mums reikia:
280 g miltų
210 g sviesto ar margarino
100 g maltų migdolų
70 g cukraus
3 v.š. cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus
aliejaus ar folijos skardai


Ant lentelės ar į dubenį suberti persijotus miltus, cukrų ir pusę kiekio vanilinio cukraus. Sviestą supjaustyti kubeliais ir dėti į miltus. Viską kapoti peiliu, vėliau trinti tarp rankų ir užminkyti tešlą. Ją apsukti plėvele ar dėti į maišelį ir valandą laikyti vėsiai.
Skardą iškloti folija ar ištepti aliejumi (aš išklojau folija). Iš tešlos iškočioti rankomis maždaug 7 cm plonus siaurėjančiais galais volelius, suteikti pasagėlės formą ir išdėlioti į skardą. Šauti į įkaitintą iki 175 C temperatūros orkaitę ir kepti 15-20 min., kad pasagėlės neparustų.


Sumaišyti likusį vanilinį cukrų su cukraus pudra ir išvolioti iškepusias dar karštas pasagėles, o tada ataušinti.

                                 Šaltinis - Reklaminis lankstinukas
Skanaus:)


10 komentarų:

  1. Nai nai, cia Kaledinis kepinys :) bet ir as galiu juos valgyti bet kokiu metu laiku ;)N Taviskiai atrodo dailiai ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiūūū Aguonėle:)stengiausi:)
    Labai smagu sulaukti komentaro:), skanūs tikrai labai ir mums patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks dar kalėdinis - arbatos vakarinės ir šių gražuolių.

    Reda - truputį norėjau patarti - kai keli receptą į skonių blogą, prie nuorodos dėk ne pafgrindinį savo psl., o ilgąjį (kaip, kad šio būtų http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2011/03/vanilines-pasageles.html ), mat kol jis pats pirmas lengva rasti, o paskui paspaudus ant kokio recepto ir įėjus į pagrindinį, o ne recepto langą reikia ieškoti pačiam. Manau tam SB ir buvo sukurtas, kad būtų lengvesnė paieška pagal nuotraukas, trumpą aprašymą ir būtų tiesioginės nuorodos į receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū Indre Tau labai:), pasitaisysiu, mat aš dar daug ko čia nežinau turbūt, tai ir 'pagrybauju':D labai vertinu tai, kad neesat naujokei abejingos:) ir dėkoju dar kart už patarimą ir palaikymą:):*

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kokie žavūs sausainukai. Taip ir noris pagriebti kokį vieną iš tos lėkštės :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man tavo receptai patinka, tai manau ir kitiems bus naudingi. O SB tikrai gera vieta publikuotis, dėl to ir parašiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki :) noriu išsikepti, tačiau niekur nerandu pirkti maltų migdolų. Ar juos galima keisti kuo nors kitu, arba iš viso nedėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikutė Ieva, aš siūlyčiau tiesiog susimalti pačiai :)
      Sėkmės!

      Panaikinti