2011 m. kovo 22 d., antradienis

Ilonos faršo kukuliai

Labai skanučiai kukuliukai:)




Mums reikia:
500 g vištienos faršo
2 v.š. krakmolo
1 kiausinio
1 svogūno smulkiai supjaustyto

druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių

Padažiukui reikia:
1 morkos supjaustytos labai plonomis riekelėmis
1 svogūno smulkiai supjaustyto
1 šaukšto miltų
grietinėlės
pieno
gabaliukas sviesto
česnako skiltelės smulkiai pjaustytos
druskos
šiek tiek mėgstamų prieskonių

Į indą dėti svogūną, faršą, krakmolą, kiaušinį, druskytę, pipirus ir mėgstamus prieskonius. Viską sumaišyti ir drėgnomis rankomis suformuoti vienodo dydžio kukulius. Dėti į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepti ant vidutinės ugnies, kol įgaus gražią spalvą (jei keptuvė nedidelė, kukuliukus kepti per kelis kartus). Iškepus nupilti likusį aliejų, dėti sviestą, suberti svoguną, česnaką, miltus ir morką. Kepti pora minučių vis pamaišant, tuomet užpilti grietinėlę ir pieną. Pamaišyti, uždengti ir troškinti kol morkos suminkštės. Baigiant troškinti pabarstyti prieskoniais ir trupučiu druskos ir dar kart viską atsargiai pamaišyti.

Šaltinis Aguonėlė
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą