Puslapiai

2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Maltos mėsos kepsnys

Nieko panašaus anksčiau neesu kepusi, todėl ir nesitikėjau stebuklo, bet gavosi tikrai puikus, skanus kepsnys. O geriausia yra tai, kad paprasta ir greita pasigaminti, nes nereikia formuoti atskirų kepsnelių ar pan., iškepus tiesiog supjaustai norimo dydžio gabaliukais. Rekomenduoju pabandyti, tikrai turėtų patikti kiekvienam, kuris mėgsta iš faršo gamintus patiekalus.



Mums reikia:
500 g kalakutienos faršo (arba kokio pageidaujate)
1 v.š. aliejaus
1 svogūnas
1 saliero lapkotis
pusę žalios saldžiosios paprikos (jos neturėjau, tai dėjau 1 vid. dydžio morką)
2 česnako skiltelės
pusę puodelio baltos duonos trupinių
1 kiaušinis
pusę puodelio konservuotų smulkintų pomidorų
pora šaukštų pomidorų padažo
druskos
šviežiai maltų pipirų

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti kubeliais pjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytą saliero lapkotį, mažais kubeliais pjaustytą paprikos puselę arba morką, susmulkintas arba traiškytas česnako skilteles ir kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol suminkštės.
Sukrėsti daržoves į dubenį. Dėti kalakutieną, suberti baltos duonos trupinius. Kitame indelyje paplakti kiaušinį, supilti jį ant daržovių ir faršo, pasūdyti, pagardinti pipirais ir viską gerai išmaišyti ar išminkyti kol susidarys vienalytė masė.
Į dubenėlį sukrėsti konservuotus pomidorus, supilti pomidorų padažą ir gerai išmaišyti. Pusę mišinio sudėti į mėsą ir vėl gerai suminkyti.
Mėsos mišinį sukrauti į aliejumi išteptą kepimo indą ir suformuoti iš jos pailgą kepaliuką, viduryje truputį iškilusį. Plaštakos šonu per visą mėsos kepsnį įspausti gilius griovelius ir į juos supilti likusį pomidorų mišinį.
Kepti apie 1 h 20 min., kol kepsnys bus iškepęs storiausioje vietoje. Palikti stovėti apie 10 min., tada supjaustyti griežinėliais ir patiekti.
Garnyrui pasirinkite tai kas jums skanu, mes valgėme su makaronais, buvo labai skanu.

                            Šaltinis Knyga ''Skanu ir nebrangu''
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą