Puslapiai

2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

Pyragaičiai su daržovių įdaru

Šie pyragaičiai patiks daržovių mylėtojams. Aš nepasakyčiau, kad jie man super patiko, bet aš ir nelabai mėgstu virtų daržovių, o vyrui ir draugei, kurie vaišinosi, patiko. Bet kokiu atveju galima pakeisti ingridientų sudėtį ir krepšelius užpildyti mėgstamu įdaru:).


Tešlai reikia:
180 g miltų
75 g sviesto
žiupsnelis druskos

Įdarui reikia:
~150 g morkų
~100 g brokolių žiedynėlių
2 kiaušiniai
~120-150 ml pieno
2 v.š. tarkuoto čederio (dėjau paprastą lydytą sūrį)
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

&&&&&&

Pasigaminti tešlą, į dubenį išsijoti miltus ir druską, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir su miltais trinti tarp pištų, kol mišinys taps trupiniais. Apšlakstyti ~2-3 v.š. vandens ir rankomis užminkyti kietą, trapią tešlą.  Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir šaldyti apie 20 min.
Supjaustyti mažais kubeliais morkas, dėti į puodą ir virti 10 min, tada dėti brokolių žiedynėlius ir virti dar ~ 5 min., kol daržovės suminkštės, bet išliks stangrios. Išvirus vandenį nukošti.
Inde paplakti kiaušinius, supilti pieną, pasūdyti ir pagardinti pipirais. Įmaišyti sūrį.
Aš ėmiau 5 nedideles, maždaug 9 cm skersmens, formeles, todėl tešlą padalinau į 5 dalis. Padaryti rutuliukus, dėti juos ant miltais pabarstyto pavršiaus ir po vieną pakočioti iki reikiamo dydžio. Gražiai įdėti į formeles, atsargiai prispausti prie sienelių ir subadyti šakute. Dar 10 min. pašaldyti.
Išėmus iš šaldytuvo sudėti į įkaitintą iki 190 C temperatūros orkaitę, kepti ~10-12 min. Ištraukus į kiekvieną krepšelį suberti daržovių mišinį ir užpilti pieno, kiaušinių, sūrio plakiniu. Dėti atgal į orkaitę ir kepti dar apie 20 min.
Pyragaičius valgyti šiltus.
P.s. galima daryti ir vieną didelį pyragą, tik tada dauginti ingridientų kiekį - brokolių žiedynėlių dėti ~ 180 g, morkų  ~200 g, 3 kiaušiniai, ~300 ml pieno.

&&&&&&
Tikrai nespecialiai sudėliojau vėliavą, ar jūs irgi ją matote?:D
Šaltinis knyga ''Skanu ir Nebrangu''
Skanaus:)

4 komentarai:

  1. O kas per daiktas tie brokoliniai kopūstai? :) Maniau tai ir yra brokoliai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip Tu teisi, :D tai ir yra brokoliai, nepasižiūrėjusi parašiau, nes taip parašyta knygoje, ups sorry už klaidinimą:D
    Bus pataisyta:)
    Dėkui už pastebėjimą:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nieko baisaus, visiems gi būna :) Pas mus dar parduoda kažką panašaus į brokolius, tik ne su mažais žiedynais, o su ilgom šakom :D broccolini vadinas. Pagalvojau gal tai toks. Bet skoniui jaučiu didelės reikšmės neturi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. hm net nežinojau tokių analogų, pažiūrėjau google, tikrai nematyta:)

    AtsakytiPanaikinti